Politichie în Copou: plăţi în loc de penalizări

joi, 16 august 2018, 01:43
3 MIN
 Politichie în Copou: plăţi în loc de penalizări

Conducătorii Politehnicii au renunţat la ideea de a sancţiona echipa după eşecurile din ultimele runde şi au achitat în avans salariile pe luna iulie, plătind şi două bonusuri de rezultat

Fotbaliştii şi antrenorii de la Politehnica Iaşi au scăpat nesancţionaţi după eşecurile la scor suferite în ultimele două runde ale Ligii I, 0-4 cu FCSB şi 0-3 cu Sepsi Sfântu Gheorghe. În ciuda nemulţumirilor profunde, conducerea clubului a renunţat la ideea de a dicta amenzi şi a decis să facă plăţi către jucători şi antrenori. “Din păcate, am mers din rău în mai rău. Am zis că la FCSB a fost un accident, însă am pierdut la scor şi cu Sepsi. Toată lumea este supărată. Totuşi, le dăm credit jucătorilor şi-i sprijinim. Nu am mers în vestiar să-i certăm, am renunţat şi la ideea de a-i amenda, aşa cum ne-au cerut chiar şi unii suporteri. Am analizat situaţia şi, până la urmă, am decis să nu dictăm nicio penalizare. Mai mult, am plătit în avans salariile pe luna iulie, achitând totodată şi două prime de rezultat. Am făcut toate aceste lucruri pentru ca atmosfera să fie perfectă înaintea derbiului cu FC Botoşani, meci care poate însemna renaşterea echipei” a declarat directorul sportiv al Politehnicii Iaşi, Tibor Selymes. Acesta a apreciat drept “foarte bune” condiţiile oferite echipei şi a dat asigurări că lucrurile vor fi la fel şi pe viitor: “Am oferit toate condiţiile posibile pentru performanţă. Cantonamente foarte bune, deplasări la cinci stele, deplasări cu avionul, cu câte zile se vrea înainte de meci. Salariile, unele duble faţă de anul trecut, sunt la zi, mare lucru în România. Salariile la Iaşi sunt şi vor fi la zi! Plus prime de meci, prime de obiectiv şi vorbim de prime frumuşele”.

Oficialul a subliniat încă o dată sprijinul pe care i-l acordă antrenorului Flavius Stoican. “M-am plictisit să mă tot refer la subiectul ăsta. Flavius are parte de susţinere din plin, lucru spus clar şi lui şi jucătorilor. Şi nu vorbim numai de vorbe, ci şi de fapte. Unui antrenor, dacă vrei să îl dai afară, îi dublezi salariul (n.r. – tehnicianul are în acest sezon un venit lunar minim garantat de 6 000 de euro) şi îi pui în contract o clauză cum are Flavius? (n.r. – clauza de reziliere a lui Flavius Stoican, introdusă în vară, este de 100 000 de euro). Puteam să renunţăm lejer în vară la Flavius dacă doream acest lucru. În plus, nu i-am răspuns nici când a dat unele declaraţii, nu am intervenit deloc peste el, m-am oferit toată săptămâna să stau de vorbă cu el prieteneşte, în ideea de a-l ajuta. Nu a vrut să discute cu mine, i-am respectat decizia, fără să mă supăr, probabil ştie deja cum să trezească echipa”.

Fostul component al Generaţiei de Aur aşteaptă ca măsurile luate să genereze o schimbare de atitudine în derbiul regional de vineri, cu FC Botoşani: “Am jucat şi eu fotbal. Înaintea derbiurilor, nu aveam nevoie de nimeni să mă motiveze. Noi, însă, am venit lângă jucători. Cu bani, cu sprijin, cu încurajări. Îi sprijinim cu orice, au toate condiţiile. Aşteptăm acum reacţia vestiarului. Fiind o rivalitate maximă între Iaşi şi Botoşani, meciul e foarte important. Nu numai pentru puncte. Vreau să văd atitudinea aia pe care au avut-o anul trecut ori la Craiova. Vreau să văd că mor pe teren! Nu accept să nu alerge, să nu bage capul în contră, să nu câştige duelurile directe”.

Partida dintre Poli şi FC Botoşani, de vineri, va începe la ora 21. (Ovidiu MINEA)

Comentarii