Polițistul lovit de interlop cu o sabie nu purta cască în timpul intervenției

marți, 05 decembrie 2017, 13:04
2 MIN
 Polițistul lovit de interlop cu o sabie nu purta cască în timpul intervenției

Polițistul atacat cu o sabie de un interlop în timpul unor percheziții din Suceava este în stare critică. Un elicopter al Ministerului de Interne l-a transportat la Spitalul de Urgenţă din Iaşi. Se ia în calcul transferul la o clinică din Capitală.

Într-o conferință de presă susținută marți, reprezentanții IGPR au precizat că polițistul nu purta cască de protecție în momentul atacului, deși avea casca asupra lui.

”Un polițist a fost rănit în misiune în dimineața aceasta. La nivelul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate s-a pus în execurtare opt mandate de percheziție, două locații fiind în Rădăuți. La una dintre locații au acționat patru polițiști și patru luptători de intervenție și acțiuni speciale. Cei în cauză au pătruns în curtea imobilului, unde erau trei câini de luptă, dintre care unul liber. Echipa a solicitat proprietarului să deschidă. Nu s-a dat curs acestei solicitări, fapt pentru care s-a procedat la pătrunderea cu mijloacele din dotare. În momentrul în care ușa a cedat, din interior, un bărbat de 29 de ani a ripostat cu o sabie, rănind polițiștii, unul dintre colegi a fost rănit în zona capului și a brațului stâng. La momentul intervenției, polițiștii aveau în dotare mijloace de protecție. Trei dintre luptători purtau casca de protecție, iar colegul agresat nu purta cască deși o avea asupra lui”, a declarat un reprezentant al IGPR.

b1.ro

Comentarii