De Business

Punem punctul pe știi

Porsche, Siemens si Enel au dezvoltat o nouă benzină sintetică ce poate face maşina electrică irelevantă

duminică, 12 septembrie 2021, 10:18
1 MIN
 Porsche, Siemens si Enel au dezvoltat o nouă benzină sintetică ce poate face maşina electrică irelevantă

Porsche a anuntat recent ca a reusit sa produca in rafinaria sa din Chile pentru prima data combustibil sintetic care nu are nici o legatura cu petrolul. Respectiv germanii de la Porsche, Siemens si Enel au dezvoltat de la zero o rafinarie functionala care produce benzina sintetica, combustibil care merge pe orice masina clasica pe benzina.

Seful Porsche sustine masinile electrice, insa germanii sunt pragmatici si nu vor sa renunte la motoarele clasice pe benzina nici macar in urmatoarele decenii.

Cand aceasta noua benzina sintetica urmeaza sa fie raspandita in masa masinile electrice urmeaza sa devina irelevante pentru ca sunt prea scumpe, nu exista statii de alimentare si au costuri foarte mari pentru reciclare. Masina cel mai usor de reciclat este cea pe benzina clasica! CEO-ul Porsche Oliver Blume a subliniat motivul proiectului: „Avantajele lor stau în uşurinţa lor de aplicare: e-combustibilii pot fi folosiţi în motoare cu combustie şi hibrizi conectabili şi pot folosi reţeaua existentă de staţii de alimentare.”

SURSA: autolatest.ro

 

 

 

Comentarii