Pot începe lucrările la trei şcoli din Iaşi: Primăria a semnat contractele. Alte 10 licitaţii aşteaptă la rând

joi, 08 februarie 2024, 02:50
2 MIN
 Pot începe lucrările la trei şcoli din Iaşi: Primăria a semnat contractele. Alte 10 licitaţii aşteaptă la rând

Primăria Iaşi a încheiat trei contracte de lucrări pentru reabilitarea energetică a unor unităţi de învăţământ. Este vorba despre licitaţii lansate în toamna anului trecut, proceduri finanţate cu fonduri PNRR. Alte 10 licitaţii vor fi atribuite în perioada următoare.

Cele trei contracte au o valoare cumulată de circa 12 milioane lei (fără TVA), fiind vorba despre Colegiul Tehnologic „Dimitrie Leonida” (contract de 3,9 milioane lei semnat cu Conest), Liceul Tehnologic de Transporturi şi Construcţii (5,9 milioane lei, Ungureanu Trans SRL) şi Şcoala Primară „Petru Poni” (2,2 milioane lei, BMS Holding Enterprise SRL).

O altă licitaţie în cadrul căreia atribuire este o chestiune de timp vizează Colegiul „Ioan C. Ştefănescu”, cu lucrări în valoare de peste 26 milioane lei. Primăria a stabilit deja câştigătorul, în condiţiile în care Conest a fost singurul ofertant.

Primăria a stabilit câştigătorul şi în cazul altor două licitaţii, dar nu a anunţat încă firmele – la fiecare procedură au participat mai mulţi ofertanţi şi se aşteaptă trecerea perioadei legale de depunere a unor eventuale contestaţii. În această situaţie sunt şcolile gimnaziale „George Coşbuc” (un contract cu o valoare estimată la 7 milioane lei) şi „Elena Cuza” (5,7 milioane lei). În cazul altor şcoli, ofertele sunt încă în fază în evaluare.

În total, valoarea contractelor PNRR pentru finanţarea lucrărilor la şcoli se ridică la aproape 100 milioane lei. Separat de aceste licitaţii, Primăria are încă în desfăşurare procedura pentru reabilitarea Colegiului Pedagogic, un contract de aproape 70 milioane lei finanţat prin intermediul unui program naţional.

Comentarii