Praf şi pulbere pe Axa Iaşi-Suceava: gropi şi de jumătate de metru adâncime

miercuri, 28 martie 2018, 01:49
2 MIN
 Praf şi pulbere pe Axa Iaşi-Suceava: gropi şi de jumătate de metru adâncime

Starea drumului judeţean 282 Iaşi-Breazu-Horleşti-Movileni a ajuns subiect de discuţie în plenul Consiliului Judeţean. Şeful de la Drumuri cere răgaz pentru evaluarea unor intervenţii punctuale strict necesare.

Introducerea a două sectoare de drum (Voineşti, pe DJ 248A, şi Henci, pe DJ 282D) în programul de lucrări de reparaţii curente al Direcţiei Judeţene de Adminis­trare a Drumurilor şi Podurilor pentru 2018 a stârnit discuţii aprinse în plenul şedinţei de ieri a consilierilor judeţeni. Motivul a fost starea foarte proastă a unor drumuri care ies din municipiul Iaşi – cum este DJ 282, Iaşi-Brea­zu-Horleşti-Larga Jijia-Movileni, care nu se regăseşte în niciun plan de lucrări.

Consilierul liberal Romeo Vatră a atras atenţia că surparea care a avut lor la intrarea în localitatea Breazu dinspre Iaşi s-a mărit şi nu este semnalizată corespunzător.

„După ce scăpăm de zăpadă, vom face o evaluare cât mai exactă a necesităţilor pe toate drumurile, pe sume, ca să o putem prezenta. În ceea ce priveşte DJ 282, după cum ştiţi, el este pe Axa 1 Suceava-Iaşi, a cărei modernizare – faza de pro­iectare – este scoasă la licitaţie. Legea nu mă lasă să intervin decât acolo unde sunt pericole de accidente. În acest moment, o intervenţie punctuală la surparea de la Breazu o evaluăm la 400.000 de lei“, a spus Sorin Babliuc, directorul Direcţiei Ju­deţene de Administrare a Dru­murilor şi Podurilor.

El a subliniat că evaluarea lucrărilor trebuie să fie cât mai precisă. Romeo Vatră a insistat că a numărat doar pe raza localităţii Breazu 60 de gropi cu adâncimi mai mari de 10 cm. Un alt consilier, Liviu Vornicu, a intervenit, spunând că situaţia este şi mai rea spre Horleşti-Movileni şi că trebuie intervenit urgent, înainte să se întâmple un accident.

Mai multe semnale privind starea foarte proastă a segmentului de drum menţionat am primit şi la redacţie. Un locuitor din municipiu ne-a spus că drumul este atât de rău, încât parcurge cei 25 de kilometri până la Larga Jijia în mai mult de o oră şi jumătate.

„Dar eu am o Dacie cu motor pe injecţie. Cu o maşină obişnuită nu m-aş băga prin gropile acelea. Unele cred că au jumătate de metru adân­cime“, ne-a spus Gh. Necula. Imagini cu starea deplorabilă a acestui drum sunt pe mai multe reţele de socializare. Până acum, însă, nici o plombă nu a fost aplicată.

Comentarii