Pregătiri pentru începerea anului școlar. Pauzele ar urma să fie la ore diferite

luni, 04 mai 2020, 15:32
2 MIN
 Pregătiri pentru începerea anului școlar. Pauzele ar urma să fie la ore diferite

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a oferit detalii importante despre desfășurarea orelor în școli și despre soarta învățământului din România, în contextul pandemiei de COVID-19. Potrivit acestuia, data pentru începerea anului școlar luată în calcul de autorități este 15 septembrie, dacă evoluția privind COVID-19 nu va fi una nefavorabilă.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a precizat că până la 15 septembrie școlile vor trebui pregătite astfel încât regulile privind distanțarea socială și de igienă să fie respectate. Potrivit lui Ared Arafat, elevii vor trebui să aibă acces la apă şi săpun, educaţie sanitară în sensul igienei pentru toţi copiii.

Totodată, elevii bolnavi nu vor avea accesul în școală. Dacă elevii se prezintă cu simptome de boală vor fi trimiși acasă sau la medic. Modificate ar urma să fie și pauzele în școlile cu un număr mare de elevi. Astfel, în acest caz pauzele urmează să fie distanţate, astfel încât să nu se creeze îmbulzeală.

Raed Arafat a mai spus că o parte din elevi ar trebui să poarte măşti: “Cred că cel puţin de la o anumită vârstă va trebui, dar o anumită vârstă s-ar putea să fie foarte greu să faci acest lucru. Poate pe ei poţi să îi obişnuieşti mai repede decât pe adulţi”, a explicat şeful DSU.

Acesta a recunoscut că este foarte greu în școli să fie aplicată distanțarea socială. În acest sens, Raed Arafat a precizat că e suficient ca unul dintre elevi să fie pozitiv asimptomatic şi toata clasa să se infecteze. “Sau să fie unul pozitiv asimptomatic pentru că de acasă de la el e cineva pozitiv şi să se ducă să o ducă la profesor sau la profesoară”, a explicat Raed Arafat.

Comentarii