COMUNICAT DE PRESĂ

Premierul Cîțu a venit degeaba la Iași! Vorbe goale despre proiecte iluzorii, niciun cuvânt însă despre autostrada A8! (P)

sâmbătă, 11 septembrie 2021, 12:00
2 MIN
 Premierul Cîțu a venit degeaba la Iași! Vorbe goale despre proiecte iluzorii, niciun cuvânt însă despre autostrada A8! (P)

Premierul Florin Cîțu a ajuns în cursul zilei de vineri la Iași pentru a participa la ședința organizației locale a PNL. Încă de la sosire a fost întâmpinat cu huiduieli nu doar la adresa capacităților sale politice, dar mai ales față de ignorarea cu bună știință a investițiilor din județul nostru.

În plin scandal politic provocat chiar de premierul Cîțu, vizita acestuia la ședința PNL Iași a fost un prilej foarte bun pentru a lansa noi promisiuni de investiții în județ.

„Cîțu a venit în batjocură la Iași! A vorbit despre șoseaua de centură, sală polivalentă și despre mai toate investițiile pe care ieșenii le tot cer de ani de zile dar nu se întâmplă! Cel mai probabil, premierul a primit un punctaj de la partid cu ce „mai cer ieșenii” și le-a transformat politicianist în promisiuni. Nici nu este de mirare că a fost huiduit” spune deputatul ieșean Silviu Macovei.

Acesta a mai constatat faptul că primul ministru a evitat orice discuție despre autostrada A8, singurul proiect cerut insistent nu doar de ieșeni, ci de toți locuitorii Moldovei.

„Acestui domn Cîțu nu îi pasă, în realitate, de nimic din ce au nevoie cetățenii și antreprenori deopotrivă. Nu a zis nici pîs! despre A8. Nici un cuvânt! Nici măcar când a vorbit Flutur de la Suceava despre nevoia acestui proiect, așa zis-ul premier Cîțu a tăcut mâlc. Ce să înțelegem noi din asta?” s-a întrebat retoric deputatul Silviu Macovei.

Proiectul A8, cerut insistent de societatea civilă, investitori, antreprenori, transportatori din toate județele care ar putea beneficia în sfârșit de autostradă, este „victima” actualilor guvernanți care au eșuat lamentabil încă de la primele faze ale studiului de fezabilitate.

Parlamentarul ieșean Silviu Macovei amintește că a adresat „nenumărate cereri și explicații către CNAIR legate de stadiul în care se află A8. Toate asociațiile care luptă pentru autostradă au și filmat că pe teren nu se află numărul de utilaje angajate prin contract. Și ce au făcut cei de la CNAIR? Au constatat surprinși și revoltați la final că firma nu și-a făcut treaba. Dar, când lumea protesta în stradă, când presa semnala că pe teren nu se întâmplă nimic, unde era CNAIR să pună presiune pe contractor?”.

Reamintim faptul că Silviu Macovei este singurul parlamentar care a anunțat în 2018 că nu votează Bugetul de Stat dacă nu se dau bani la A8. De asemenea, a fost singurul parlamentar ieșean care a participat la protestul masiv de la Cristești din 2020, dar a ieșit în stradă pentru A8 și în noiembrie 2017.

Comentarii