Primele mărțișoare vor apărea în Iași de pe 22 februarie. Unde vor fi amplasate tarabele

miercuri, 03 februarie 2021, 02:58
1 MIN
 Primele mărțișoare vor apărea în Iași de pe 22 februarie. Unde vor fi amplasate tarabele

Municipalitatea a stabilit zonele în care vor fi comercializate produse specifice Zilei Îndrăgostiţilor (14 februarie). Comercianţii vor putea expune spre vânzare în perioada 8 – 15 februarie în zone precum Centru, Tătăraşi, Copou, Nicolina, Podu Roş, rond CUG, Piaţa Voievozilor, Piaţa Unirii, Gară, Moara de Foc, Socola – Bucium, Galata.

 Potrivit unui comunicat al Primăriei, în aceleaşi zone vor putea fi cumpărate şi mărţişoare în perioada 22 februarie – 9 martie. „În fiecare zonă numărul amplasamentelor va fi în funcţie de suprafeţele disponibile, iar fiecare agent economic autorizat va deţine un singur aviz în aceeaşi zonă. Avizul de principiu se emite pe întreaga perioadă”, se arată în comunicatul municipalităţii.

Printre condiţiile pe care comercianţii trebuie să le îndeplinească pentru a închiria spaţiul public se numără avizele specifice în acest sens şi să nu înregistreze datorii la bugetul local. De asemenea, în contextul pandemiei Covid-19, Primăria va include în avizul în funcţionare pentru fiecare comerciant şi măsuri de prevenire a infecţiei cu SARS-COV-2 care sunt prevăzute de legislaţia în vigoare. În acest sens, este interzisă amplasarea de corturi, prelate sau alte construcţii improvizate, comercianţii urmând a-şi expune produsele pe măsuţe pliante. Tarifele de închiriere sunt cuprinse între 3 şi 6 lei/mp/zi, preţul minim fiind pentru zone periferice, iar cel maxim pentru zona centrală.

Comentarii