Primul caz de contaminare cu coronavirus din Africa Subsahariană, în Lagos

vineri, 28 februarie 2020, 12:32
1 MIN
 Primul caz de contaminare cu coronavirus din Africa Subsahariană, în Lagos

Ministerul Federal al Sănătăţii „a confirmat un caz de coronavirus (Covid-19) în statul Lagos. Acest caz, confirmat la 27 februarie 2020, este primul identificat în Nigeria de la începutul epidemiei”, a indicat acesta pe Twitter.

Ministerul precizează că este vorba despre un cetăţean italian care lucrează în Nigeria şi care s-a întors în această ţară din oraşul italian Milano pe 25 februarie.

„Pacientul se află într-o stare clinică stabilă şi nu prezintă simptome îngrijorătoare”, a dat asigurări ministerul, fără a oferi totuşi detalii despre locul unde a fost spitalizat.

Aceasta este prima contaminare confirmată şi oficială din Africa Subsahariană, până în prezent aparent cruţată de epidemia globală.

Nigeria, cel mai populat stat de pe continent, cu circa 200 de milioane de locuitori, este una dintre cele mai vulnerabile ţări din lume, cu un sistem de sănătate fragil şi o densitate a populaţiei extrem de ridicată (circa 7.000 de locuitori pe kilometru pătrat, potrivit World Population Review).

Comentarii