Declaratie de presa (P)

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA Deputat PNL: Jocul cinic al PSD cu viața românilor (P)

miercuri, 21 octombrie 2020, 12:37
3 MIN
 Prof. univ. dr. Dumitru OPREA Deputat PNL: Jocul cinic al PSD cu viața românilor (P)

Aproprierea alegerilor parlamentare scoate din nou la iveală ipocrizia cu care PSD îi tratează pe români. Duminică, Marcel Ciolacu a acuzat guvernul că nu are grijă de medicii aflați în prima linie a luptei cu pandemiei de coronavirus şi că nu le asigură echipamente de protecție. Președintele PSD nu are nici o reținere să spună minciuni despre PNL. În schimb, uită convenabil să amintească faptul că România a intrat în pandemie total nepregătită, după șapte ani în care social democrații au controlat puterea la Palatul Victoria și în Parlament.

Nu avem spitale noi, deși ne-au fost promise de PSD, acest partid nu a avut grijă să creeze depozite strategice cu  echipamente de protecție, nu a făcut nimic pentru a completa numărul de medici de terapie intensivă de care este nevoie (acum avem doar 1.000 dintr-un necesar de 3.000 de specialiști), nu a dotat spitalele cu paturi de terapie intensivă moderne.

Guvernul Orban a trebuit să repare de urgență, în câteva luni, neglijențele PSD din ultimii ani.
Pe de altă parte, de la începerea pandemiei de coronavirus, PSD a fost cea mai mare sursă de conspirații și minciuni din România. Membrii acestui partid au lansat manipulări de tipul „masca e botniță“, care au luat amploare și ale căror consecințe le vedem, tragic, astăzi. Să nu uităm că însuși purtătorul de cuvânt al PSD și-a dat masca jos, ostentativ, într-o conferință de presă.

Președintele PSD al Consiliului Județean Vaslui sau primarul Brăilei, membru PSD, ies constant cu mesaje împotriva măștii de protecție sau prin care sugerează că virusul care ne-a dat viața peste cap nu ar fi, de fapt, periculos.
Președintele PSD însuși i-a îndemnat pe români la nesupunere față de măsurile de protecție sanitară și a subminat autoritatea statului zicând de-a dreptul că Guvernul măsluiește cifrele zilnice ale infectării. 

Manifestații de protest împotriva măsurilor de protecție sanitară sunt susținute de PSD și personaje controversate, fără pregătire medicală, sunt încurajate să strice starea de spirit, într-un moment critic.
Și pentru că se apropie alegerile, și pentru că știu că vine bilanțul în fața alegătorilor, PSD și Marcel Ciolacu au descoperit brusc pericolul COVID și afirmă că nu se impune organizarea de alegeri pe 6 decembrie.

Într-un singur punct au, în sfârșit, dreptate cei de la PSD: evoluția pandemiei, în România, și în Europa, e îngrijorătoare. Măsuri stricte de limitare a răspândirii virusului se impun din nou.

Dar îngrijorător este și jocul politic cinic, din care PSD nu se mai oprește, cu viața românilor.

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA
Deputat PNL

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii