De Business

Punem punctul pe știi

Profitul firmei ieşene de IT RomSoft a urcat anul trecut de patru ori

Compania a raportat anul trecut cun câştig de 1,25 milioane lei faţă de 339.000 lei un an înainte.

vineri, 14 mai 2021, 01:50
2 MIN
 Profitul firmei ieşene de IT RomSoft a urcat anul trecut de patru ori

Companiile din industria tehnologiei informaţiei (IT) din întreaga lume prosperă pe fondul pandemiei de coronavirus, iar cele locale nu fac excepţie, aflându-se în plină expansiune. Compania ieşeană de IT RomSoft, controlată de oamenii de afaceri Dorin Cristea şi Neculai Popescu, a înregistrat anul trecut un profit mai mare de aproape patru ori faţă de anul 2019, urcând până la 1,25 milioane de lei. Este cel mai mare profit din ultimii trei ani, potrivit situaţiilor financiare ale companiei raportate la Ministerul Finanţelor, comparate de „Ziarul de Iaşi”. 

Şi cifra de afaceri netă pe anul 2020 a crescut cu 13% faţă de anul anterior, cifrându-se la 17,1 milioane de lei. Numărul mediu de oameni care lucrează în companie ajunsese la sfârşitul anului trecut la 100. În anul 2019, cifra de afaceri înregistrată de RomSoft a fost de 15,1 milioane lei, iar profitul net s-a cifrat la 339.000 lei. În acelaşi timp, numărul mediu de salariaţi a fost 93. Compania din Iaşi furnizează în principal soluţii software destinate firmelor cu activitate în sectorul medical, cele mai multe din străinătate. De altfel, Dorin Cristea se aştepta la o creştere a afacerii încă de la debutul crizei de sănătate publică, care a venit cu noi oportunităţi de dezvoltare şi contracte pentru firmele IT româneşti pe piaţa externă, în condiţiile în care cererea pentru serviciile digitale a crescut la nivel global.

„Purtăm la momentul actual discuţii cu câteva companii importante din Germania, cel mai mare retailer, cea mai mare firmă de FinTech şi o companie de manufacturing care au nevoie de servicii de dezvoltare software. Se pare că, odată cu pandemia, ni s-a făcut şi nouă loc pe piaţă, criza de sănătate publică a înlesnit oportunităţi noi de afaceri. IT-ul românesc în Germania are o imagine foarte bună şi, acum, crescând interesul pentru digitalizare, companiile străine încep să se uite şi la costuri, iar firmele din România sunt în avantaj: oferă un preţ mai mic al serviciilor şi au oameni buni în domeniu, calificaţi”, declara Dorin Cristea la începutul acestui an pentru „Ziarul de Iaşi”. 

Cititi si: Dorin Cristea: Iaşul şi Moldova nu prea au oameni politici care să aibă influenţă la Bucureşti

Cititi si: Cine sunt IT-iştii ieşeni care se bat cu marile companii internaţionale de profil

Comentarii