Proiect pentru un nou spital la Iaşi. Investiţie de 53 de milioane de lei

miercuri, 21 noiembrie 2018, 02:49
1 MIN
 Proiect pentru un nou spital la Iaşi. Investiţie de 53 de milioane de lei

Două proiecte de hotărâre care prevăd investiţii consistente la Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Elena Doamna” se află pe ordinea de zi a şedinţei de azi a consilierilor judeţeni.

Unul dintre ele se referă la dotarea Ambulatoriului integrat printr-un proiect cu finanţare europeană. Valoarea totală menţionată se ridică la 10,7 milioane de lei, respectiv suma maximă eligibilă pentru o cerere de finanţare.

Proiectul ar urma să acopere costurile de achiziţie a unui computer tomograf (CT), a unui aparat de rezonanţă magnetică (RMN), a unui mamograf, a unui roentgendiagnostic (RTG) mobil şi a unui ecograf.

Al doilea proiect se referă la realizarea unui centru regional de excelenţă în tratamentul integrat al infertilităţii. Consilierii se vor pronunţa asupra alocării unei sume de 249 de mii de lei pentru realizarea documentaţiei (studiu de fezabilitate, plan urbanistic zonal, studiu geotehnic etc.).

Costul întregului obiectiv de investiţii a fost estimat la 53,82 de milioane de lei fără TVA. „Vom construi o clădire nouă, cu 60 de saloane, 120 de paturi, 15 cabinete medicale. Va fi un nou spital”, a precizat Maricel Popa, preşedintele CJ, într-o conferinţă de presă.

El a explicat că, dintre cele şapte clădiri ale spitalului, doar cea principală va fi păstrată şi va găzdui cabinetele medicale. Celelalte vor fi demolate ca să facă loc noului spital.

Comentarii