Propunere inedită: organizarea unei zile fără dispozitive electronice la Iaşi

vineri, 09 noiembrie 2018, 02:58
2 MIN
 Propunere inedită: organizarea unei zile fără dispozitive electronice la Iaşi

Cei care celebrează ziua au şansa să câştige o excursie la munte cu familia, la începutul lui 2019. Acţiunea, demarată de editura ieşeană „Gama“, vrea să promoveze lectura.

Editura ieşeană „Gama“ participă la Târgul de carte Guadeamus 2018 în perioada 14-18 noiembrie cu o campanie inedită care are ca scop promovarea atât a lecturii, cât şi a jocului – se propune alegerea unei zile în care să se renunţe a dispozitivele electronice, sau „Ziua în care avem timp“.

Această campanie debutează la Gaudeamus cu o dezbatere amplă pe 18 noiembrie, ora 13.30, în Sala Cupola de la Romexpo şi presupune şi o tombolă. Dezbaterea va avea ca temă „Copilăria şi noile oferte de divertisment: între digital, carte şi joacă în aer liber“, şi va avea mai mulţi invitaţi cunoscuţi din zona educaţiei sau a parentingului.

„În contextul în care dispozitivele digitale invadează tot mai mult spaţiul copilăriei, organizatorii au plănuit un dialog sincer despre relaţia copiilor noştri cu multitudinea dispozitivelor electronice, cu acest întreg univers virtual care îi fascinează încă din primii ani de viaţă şi care le dă, însă, atât de mult de gândit părinţilor şi dascălilor. Va fi un dialog despre dreapta măsură în educaţia copilului, despre noi metode de parenting şi despre nevoile şi dorinţele celor mici“, au precizat reprezentanţii Editurii „Gama“.

Aceştia propun ca „Ziua în care avem timp“ şi în care se renunţă la dispozitive electronice să fie 2 decembrie, iar cei care celebrează această zi au şansa de a câştiga o excursie la munte cu familia, la începutul lui 2019.

Comentarii