Protest cu sicrie din carton pentru copii în fața Ministerului Sănătății

joi, 30 septembrie 2021, 12:04
1 MIN
 Protest cu sicrie din carton pentru copii în fața Ministerului Sănătății

Reprezentanții unei asociații de părinți, nemulțumiți de decizia de a menține școlile deschise peste rata de incidență de 6 la mie, protestează, joi dimineață, în fața Ministerului Sănătății.

Aceștia au un banner cu mesajul „Nu jucați viața copiilor noștri la ruleta morții” și coșciuge din carton.

Pragul de închidere a școlilor la 6 la mie rata de infectare a fost desființat de Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, potrivit unei declarații de presă făcută de ministrul Sorin Cîmpeanu.

Pentru ca măsura să intre în vigoare, este necesară o decizie CNSU, urmată de o hotărâre de guvern și de ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății.

Directori din Ministerul Sănătății sunt împotriva renunțării la pragul de 6 la mie al ratei de incidență pentru închiderea școlilor și refuză avizarea proiectului de ordin, amenințând cu demisia.

Sorin Cîmpeanu a precizat că a fost adoptată o decizie prin care să fie luate măsuri suplimentare pentru „amplificarea testării în școli”, mai precis introducerea testelor non-invazive cu salivă, care până acum nu au fost omologate.

„Nu copiii sunt responsabili de sănătatea părinților și bunicilor nevaccinați. Lucrurile stau exact invers: părinții și bunicii sunt responsabili de sănătatea copiilor”, a răspuns ministrul educației, joi, întrebat de această decizie.

Aflați amănunte de pe g4media.ro și libertatea.ro.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii