PSD a umplut CA-ul RAR de sinecurişti

luni, 14 februarie 2022, 13:26
2 MIN
 PSD a umplut CA-ul RAR de sinecurişti

PSD a umplut CA-ul RAR de sinecurişti: pe site-ul instituţiei a apărut lista membrilor „provizorii” a consiliului de administraţie a Registrului Auto Român.

În CA-ul RAR îl găsim pe Nelu Barbu (FOTO), fost prezentator meteo şi, ulterior, purtător de cuvânt al guvernului Dăncilă. După căderea guvernului Dăncilă, el a ajuns angajatul PSD, unde câştiga 8.500 de lei pe lună, potrivit declaraţiei de avere.

Din acest consiliu mai face parte Gigi Giurcan, fost ofiţer la direcţia de informaţii a ministerului de Interne (DIPI), în judeţul Călăraşi. Giurcan este acum pensionar special şi primeşte o pensie de circa 9.400 de lei pe lună. În plus, el predă la universitatea de ştiinţe agronomice, filiala Călăraşi. Straniu este faptul că, în 2021, soţia sa făcea parte din conducerea USR Călăraşi.

Tot în CA-ul RAR se află Bogdan Mîndrescu, şef de cabinet al ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a fost consultant în România pentru compania Inspur Shandong Group din China, controlată de Partidul Comunist Chinez. În timp ce acorda consultanţă companiei din China, Bogdan Mîndrescu era şeful de cabinet a lui Răzvan Cuc, în mandatul acestuia de secretar de stat la Transporturi. Şeful de cabinet nu a menţionat în declaraţiile de avere banii pe care i-a încasat de la chinezi. Grupul Inspur a fost trecut pe „lista neagră” a Departamentului Apărării al SUA în anul 2020 pentru a contracara strategia de dezvoltare a complexului militar – civil al Republicii Populare Chineze, care sprijină obiectivele de modernizare ale armatei chineze prin asigurarea accesului acesteia la tehnologii şi expertiză avansate.

Citiţi materialul integral pe defapt.ro

 

 

Comentarii