PSD îl reciclează pe fostul manager al spitalului județean Suceava, Vasile Rîmbu, dat afară pentru haosul din perioada pandemiei: este șeful organizației municipale, cu șapte zile vechime

vineri, 24 martie 2023, 12:59
1 MIN
 PSD îl reciclează pe fostul manager al spitalului județean Suceava, Vasile Rîmbu, dat afară pentru haosul din perioada pandemiei: este șeful organizației municipale, cu șapte zile vechime

PSD îl reciclează pe fostul manager al spitalului județean Suceava, Vasile Rîmbu, dat afară pentru haosul din perioada pandemiei: este șeful organizației municipale, cu doar șapte zile vechime în aprtidul condus de Marcel Ciolacu. Potrivit liderilor locali ai PSD, Rîmbu va fi candidatul acestui partid la funcția de primar a municipiului.

Rîmbu a devenit membru al PSD în urmă cu o săptămână.

PSD îl reciclează pe fostul manager Vasile Rîmbu

Suceava a fost supranumită „Lombardia României” la începutul pandemiei. Managerul SJU Suceava, vasile Rîmbu, a fost data afră datortită haosului din spital, iar armata a fost chemată pentru a prelua conducerea.

„Nu a fost asigurat managementul riscului de infectare în afara spitalului, iar capacitatea de testare era redusă și nu a reușit să acopere, în timp util, necesitățile de investigare, mai ales pentru cele efectuate, în urgență, la nivelul secțiilor (cazuri medii-severe) și secției ATI (comunicare dificilă, rezultate oferite tardiv în raport cu necesitățile reale, comunicare numai în format letric, ofertă de servicii inadecvate solicitărilor crizei COVID-19, etc.)”, arăta un raport al ministerului Sănătății.

În iunie 2020, Vasile Rîmbu și Mircea Macovei, fostul manager și fostul director medical al Spitalului județean Suceava, au fost puși sub acuzare pentru abuz în serviciu, neluarea măsurilor de sănătate şi securitate în muncă și zădărnicirea combaterii bolilor, anunța atunci Parchetul Tribunalului Suceava.

Mai mult, pe defapt

Comentarii