PSD nu renuntă să-l pună pe Iulian Iancu la vârful ANRE

miercuri, 16 martie 2022, 12:40
1 MIN
 PSD nu  renuntă să-l pună pe Iulian Iancu  la vârful ANRE

PSD nu renunţă la omul ruşilor în conducerea ANRE. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că în partid „se discută” despre susţinerea în continuare a lui Iulian Iancu ca membru în Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Marcel Ciolacu a declarat că a cerut verificarea lui Iulian Iancu prin Secretariatul General al Guvernului, aşa cum se procedează „cu toate propunerile politice”, conform Agerpres.

Este o discuţie avută în interiorul partidului, în acest moment nu există o decizie. Pentru toate propunerile politice din cadrul Guvernului sau din cadrul Parlamentului, am cerut prin Secretariatul General al Guvernului o astfel de verificare, mi se pare de bun simţ”, a susţinut Ciolacu.

În 2008, Iulian Iancu era descris în telegramele Wikileaks chiar de către colegul său de partid, Georgian Pop, drept un politician „controlat de Gazprom”.

Acesta susţinea atunci că Iulian Iancu „va susţine South Stream şi propunerile Rusiei pentru instalaţii de depozitare a gazului în Mediaş, Moldova şi Bucureşti”. Alexandru Stănescu, fratele baronului de Olt Paul Stănescu, susţinut tot de PSD, a demisionat din funcţia de membru al Comitetului de reglementare al ANRE în 3 martie.

SURSA: defapt.ro

Comentarii