Pui de scandal în curtea la nenea Măricel de la Cejău

marți, 23 iulie 2019, 01:50
2 MIN
 Pui de scandal în curtea la nenea Măricel de la Cejău

Puiuţ de scăndăluţ la şpitalul de copchiluţi de pe dealul Tătăraşilor, stimaţi părinţi, după ce nenea Măricel de la Cejău, nesocotind întreaga competenţă a corpului medical ieşean de elită în treburi sanitare şi spitaliceşti, a adus ca şef aicea un domn străin, un iconom de pe la Flămânzii Botoşanilor, un personagiu care pare că vrea să plece sătul de aicea, chit că, după cum fac deja miştouri angajaţii, a descins în unitate cu gipanul BMW X5, maşinoul ăla cu care umblă peste ocean, în Statele Unite, traficanţii mexicani şi proxeneţii portoricani. 

Dar, în fine, nu despre asta voiam noi să vorbim azi, ci despre alt scăndăluţ. Cică nici bine nu s-a instalat în beroul de derector de la şpital, căci botoşăneanul, spun oamenii noştri din zonă, a strâns tot ce amintea de fostul director răposat şi a aruncat derect la coş distincţii, fotografii, plachete şi tot-tot, diverse obiecte care au aparţinut regretatului.

Treaba asta zice-se că a revoltat lumea mai conservatoare din şpital, cu atât mai mult cu cât acolo se fac demersuri de anul trecut, de după înmormântare chiar, ca unitatea să fie denumită oficial după numele răposatului.

Acuma, ce să zicem, domn Măricel: nu mai bine aprobi în Cejău ca şpitalul să se cheme după numele flămândului, şi gata, rezolvat problema? Ca să se sature toţi?

Iaca, nene, cum stă treaba cu doctrina lui Mihăiţă!

Şi dacă vorbim de chestiuni răposate sau trecute, haideţi să vă mai spunem una scurtă dar vioaie, pentru că vedem că mulţi ori au uitat, ori nu au ştiut, ori fac pe niznaii şi spun că Mihăiţă a plecat din partidoi şi de lângă Dragnea pe motiv de nepotrivire doctrinară, incompatibilitate de caracter, lipsă de chimie între ei şi alte bazaconii filosofice.

Băbăeţ, uitaţi cum stă treaba, ca să fie odată clar pentru tăt boborul de Bahlui: Mihăiţă s-a enervat pe Dragnea şi a plecat unde-a văzut cu ochii, atunci imediat după alegeri, pe motiv că teleormăneanul i-a scos de pe listele de parlamentari, din poziţii eligibile electoral, pe ambii lui oameni de încredere, unul care-i era amic de şpriţuri şi de şmenuri, altul că i-a fost cotizant principal: fostul dipotat Jakob Ban, şi sforarul imobiliar din gaşca băieţilor de la cumătrie Boc K.

Asta, aşa, ca să ne fie clar de-acuma care-i treaba cu Mihăiţă şi doctrina lui politică de fante de discotecă, cu care se tot bate-n piept…

PS: Scurt pe doi, la final, despre ce se mai întâmplă la partidoi. Cică în perioada imediat următoare va începe marea bubuială a blondinelor pentru candidatură la Cotroceni: Firea şi Dăncilă. Nu că ar avea vreuna şanse, şi nu că n-ar şti asta, dar puneţi deja mâna pe bericică, că, garantat, meciul va merita!

Comentarii