Raport secret: Vladimir Putin a fost criticat în faţă de unul dintre apropiaţii săi

vineri, 07 octombrie 2022, 13:38
2 MIN
 Raport secret: Vladimir Putin a fost criticat în faţă de unul dintre apropiaţii săi

Preşedintele Vladimir Putin a fost criticat în faţă de unul dintre apropiaţii săi, un membru al „cercului său interior”, scrie, azi Washington Post.

Informaţia ar fi ajuns la preşedintele SUA, Joe Biden, în raportul zilnic, un document ultrasecret care conţine informaţii extrem de sensibile, de la operaţiuni sub acoperire la datele furnizate de aliaţii Americii. Numele celui care i s-a opus lui Putin ar figura în documentul prezentat lui Biden, dar Washington Post nu a primit această informaţie. „Un membru al cercului interior al lui Vladimir Putin şi-a exprimat dezacordul direct în faţa preşedintelui rus, în ultimele săptămâni, cu privire la gestionarea de către acesta a războiului din Ucraina, potrivit informaţiilor obţinute de serviciile de informaţii americane.

Critica marchează cel mai clar indiciu de până acum al tulburărilor din cadrul conducerii Rusiei cu privire la gestionarea unui război care a mers dezastruos pentru Moscova, forţându-l pe Putin să ordone mobilizarea a sute de mii de trupe într-o încercare disperată de a opri pierderile de pe câmpul de luptă.

Informaţia a fost considerată suficient de importantă pentru a fi inclusă în briefing-ul zilnic al preşedintelui Biden şi împărtăşită cu alţi oficiali americani, potrivit unor persoane familiare cu chestiunea care au vorbit sub condiţia anonimatului (…)

Nemulţumirea pe care şi-a exprimat-o membrul cercului intim al lui Putin a fost legată de ceea ce acesta a considerat o gestionare defectuoasă a efortului de război şi greşelile făcute de cei care execută campania militară”, scrie Washington Post.

Publicaţia arată că numărul persoanelor în care Putin are încredere este extrem de mic. Acum câteva zile, Reuters a scris că doi dintre aliaţii preşedintelui rus Vladimir Putin, şeful mercenarilor Wagner Evgheni Prigojin şi liderul Ceceniei Ramzan Kadîrov vorbesc în public în termeni tot mai critici despre conducerea armatei ruse.

SURSA: defapt.ro

 

Comentarii