Raziile din weekend pe șosele: amenzi record la Iaşi, de un milion de lei

marți, 23 iulie 2019, 01:57
2 MIN
 Raziile din weekend pe șosele: amenzi record la Iaşi, de un milion de lei

În perioada 19 iulie – 21 iulie, poliţiştii ieşeni de la Rutieră au dat nu mai puţin de 334 de sancţiuni, în valoare totală de 1.055.515 lei. Dintre acestea, cele mai multe, 175, au fost date pentru depăşirea vitezei legale

Poliţiştii ieşeni au dat în weekend amenzi rutiere în valoare de peste un milion de lei. Acţiunile poliţiştilor au avut loc cu preponderenţă în noaptea de sâmbătă spre duminică, atunci când la razii au aprticipat peste 90 de poliţişti de la Serviciul Rutier Iaşi, Biroul Rutier Iaşi, biroul Drumuri naţionale şi europene şi de la secţiile de poliţie. Cei de la Poliţie au folosit şi trei aparate DrugTest care au intrat recent în dotarea poliţiştilor de la stradă. În perioada 19 iulie – 21 iulie poliţiştii au dat 334 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.055.515 lei, dintre care 175 au fost date pentru depăşirea vitezei legale, 13 pentru conducerea sub influenţa alcoolului, iar patru pentru depăşiri periculoase.
 
Totodată, poliţiştii au reţinut 38 de permise de conducere, dintre care 17 pentru depăşirea vitezei, 14 pentru conducere sub influenţa alcoolului, şi au fost retrase 13 certificate de înmatriculare. “Un tânăr în vârstă de 24 de ani, din Republica Moldova, a fost sancţionat contravenţional şi cu reţinerea permisului de conducere după ce a fost depistat pe DE 583, în localitatea Podu Iloaiei, cu viteza de 105 km/h, pe un sector de drum limitat la 50 km/h. Totodată, în urma verificărilor s-a constatat că autoturismul în cauză era echipat cu anvelope uzate peste limita legală”, a exemplificat Ioana Bîlea, din cadrul Poliţiei Iaşi.

Comentarii