Reacție dură în cazul Halep: „Oribil, corupt moral, o persoană rea, un sportiv teribil și un trișor”

joi, 21 septembrie 2023, 09:15
2 MIN
 Reacție dură în cazul Halep: „Oribil, corupt moral, o persoană rea, un sportiv teribil și un trișor”

Expertul în antidoping April Henning a cerut o serie de schimbări și a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește cazul Simonei Halep, care a fost suspendată patru ani.

El vrea ca legislația să fie schimbată deoarece a ajuns la concluzia că sportivii sunt supuși unui adevărat chin din cauza listei cu substanțe interzise.

„Problema pentru mine este structura anti-doping, această politică de toleranță zero și răspundere strictă. Mai exact, dacă există un test pozitiv, sunteți responsabil, indiferent cum s-a ajuns acolo. Dacă există posibilitatea ca un supliment să fi fost contaminat? Da, desigur și știmă că au loc frecvent astfel de contaminări. O mare parte din această retorică sportivă este aceea că oricine testat pozitiv este pictat cu aceeași pensulă. Deci, dacă nu a fost nimic intenționat, nu contează și rămâi în continuare oribil, corupt moral, o persoană rea, un sportiv teribil și un trișor. Există o nuanță mult mai importantă decât atât. Te-ai uitat pe listă (n.r. cu substanțe interzise) în ultima vreme? Este uriașă și sunt substanțe care nici măcar nu sunt enumerate acolo și sunt incluse în aceste categorii. Dacă ești sportiv și nu ai o diplomă în chimie, acest lucru poate fi foarte greu de înțeles. Concentraţiile minuscule pe care le pot detecta ar putea să nu aibă niciun rol funcțional în organism. Din punct de vedere fiziologic nu e nicio diferență dacă le au sau nu. O mulțime dintre substanțele interzise nu au fost, cu adevărat, cercetate temeinic. Deci nu știm dacă este un caz de contaminare, este doar toleranță zero! Care este pragul pentru Roxadustat? Unde sunt datele și informațiile care ne spun la ce nivel apare îmbunătățirea performanței sportivilor?”, a spus April Henning, expert în antidoping, conform frontline.com, citat de prosport.ro.

Comentarii