Recomandări al Direcţiei Sanitare pentru cei cu simptome de viroză respiratorie

marți, 29 noiembrie 2022, 23:25
1 MIN
 Recomandări al Direcţiei Sanitare pentru cei cu simptome de viroză respiratorie

În această perioadă, pentru a nu aglomera serviciile de urgență și pentru a reduce timpii de așteptare, este recomandat ca persoanele care au simptome ale unei viroze respiratorii să respecte o serie de reguli. 

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași recomandă ca pacienții adulți, dar și copiii să se adreseze medicilor de familie în timpul programului de la cabinet. De asemenea, sunt 23 de centre de permanență la nivelul județului, unde sunt asigurate, în limita competenței, consultațiile și tratamentul cazurilor pentru a evita astfel aglomerarea unităților sau compartimentelor de primi urgențe.

Centre de evaluare care pot acorda asistență medicală în cazul adulților cu simptomatologie respiratorie acută sunt la Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul CF Iași, Spitalul „Dr. C. I. Parhon”, dar și la cele două spitale din Pașcani, Spitalul Municipal și Căi Ferate. „Pentru pacienții pediatrici cu simptomatologie respiratorie, în afară de informațiile enunțate mai sus, asistența medicală mai este asigurată de: Spitalul Municipal de Urgență Pașcani prin ambulatoriu în intervalul orar 8.00 – 15.00 şi prin Compartimentul de Primiri Urgențe permanent, Spitalul Orăşenesc Hârlău prin camera de gardă, cu specialist pediatru în intervalul 8.00 – 15.00, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași prin Centrul de evaluare și Spitalul pentru Copii „Sf. Maria” Iaşi prin Unitatea de Primire a Urgențelor”, au transmis reprezentanții DSP Iași.

 

Comentarii