Reguli pentru desfășurarea mitingurilor electorale în perioada aceasta de pandemie

marți, 25 august 2020, 12:48
2 MIN
 Reguli pentru desfășurarea mitingurilor electorale în perioada aceasta de pandemie

Alegerile locale din acest an se vor organiza în conformitate cu noi reguli stricte pentru partide politice și pentru candidați. Prezența la mitingurile electorale organizate în aer liber va fi de maximum 50 de participanți, iar pentru evenimentele organizate în spații închise va fi de maximum 20.

Pentru prevenirea contagiunii cu noul coronavirus, se vor elabora acte normative și recomandări de protejare a sănătății publice, ce vor consta în obligativitatea respectării urmatoarelor măsuri: menținerea distanței fizice de minimum 1,5 m între oricare două persoane, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 4mp /persoană, asigurarea facilităților la locul de desfășurare al evenimentului electoral pentru spălarea sau dezinfecția regulată a mâinilor, spălatul sau dezinfecția frecventă a mâinilor este preferabilă purtării mănușilor.

În cazul în care participanții la activitățile electorale utilizează mănușile, acestea vor fi schimbate după fiecare contact și se va evita atingerea feței cu mănuși, asigurarea curățeniei și dezinfecția riguroasă a încăperilor, inclusiv a toaletelor, portul măștii pe toată perioada desfășurării evenimentului electoral și afișarea regulilor de acces și de protecție individuală în locuri vizibile.

În cazul toaletelor ecologice, se recomandă să existe lavoare cu apă și săpun în proximitatea acestora, curățenia și dezinfecția riguroasă a suprafețelor și aerisirea temeinică a încăperilor înainte și după eveniment”, se arată în document.

Este prevăzut că numărul maxim de persoane prezente simultan în interiorul cortului electoral va fi de maximum trei, se va evita contactul cu materiale promoționale (broșuri, pliante), pixuri etc.

Numărul maxim de agenți electorali care pot participa la acțiuni de tipul door-to-door este de doi.

Aflați amănunte de pe b1.ro.

Comentarii