Revelionul Copiilor – ideea unui primar care vrea să-i ajute pe cei mici să socializeze

joi, 02 ianuarie 2020, 14:06
2 MIN

„Revelionul Copiilor“ este petrecerea care a ajuns la a patra ediţie la Scărişoara, o comună din sudul judeţului Olt, din care se şi pleacă la muncă în străinătate, ca peste tot, însă copiii şi tinerii rămaşi acasă sunt numeroşi.

În după-amiaza primei zile din an, copiii şi adolescenţii care vor să petreacă împreună şi să privească, la finalul serii, focul de artificii pregătit de către reprezentanţii administraţiei publice vin la căminul cultural, aşa cum bunicii lor veneau, cândva, la horă. Zeci, poate chiar sute de copii şi tineri din Scărişoara, cel mai mic având doar 3 ani, au petrecut astfel după-amiaza zilei de 1 ianurie 2020, în intervalul 14,00 – 18,00. Petrecerea pregătită de primărie s-a încheiat cu un foc de artificii, aproape de înserat.

Ideea i-a venit primarului în primul an de mandat, când a realizat că tinerii din actuala generaţie comunică din ce în ce mai puţin între ei în realitate, întâlnindu-se cel mai mult virtual. Aşa că cel puţin o dată pe an prietenii de pe Facebook din Scărişoara se întâlnesc şi în viaţa reală, stau de vorbă şi dansează împreună.

„Nici părinţii, de multe ori, nu mai ştiu să-i scoată din lumea asta a gadget-urilor. Copilul lor e liniştit şi se simte bine-n casă şi punct. Trebuie un pic umblat aici. Pe vremea noastră, mi-aduc aminte, mergeam şi la baluri, şi la discoteci, frumoase, acolo în comună, frumos organizate, şi socializam cu toţii. Asta încerc să fac, să-i pun în comun să socializeze. Marea mea problemă este că tinerii din ziua de astăzi trebuie să socializeze mai bine, să ştie să-şi vorbească unul altuia frumos, educat, să depăşească, de exemplu aici, în mediul rural, să depăşească zona asta a gustului de muzică. Da, e Ok să-i placă şi maneaua, pentru că aşa aude de la părinţi, dar e bine să audă şi o muzică populară autentică, lucru pe care l-am făcut, o muzică bună… Am avut un DJ care vine cu familia, din Caracal. Este un pasionat. În ceilalţi ani veneau costumaţi, venea şi Crăiasa Zăpezilor, venea şi Batman la Revelion“, a declarat primarul Liviu Tiugan.

Comentarii