Robert Sighiartău, vicepreşedinte PNL, explică de ce UDMR a fost scoasă de la guvernare (VIDEO)

joi, 29 iunie 2023, 14:14
1 MIN
 Robert Sighiartău, vicepreşedinte PNL, explică de ce UDMR a fost scoasă de la guvernare (VIDEO)

Robert Sighiartău a vorbit despre ieşirea UDMR de la guvernare. Robert Sighiartău, vicepreşedinte PNL, a fost invitat la emisiunea „Ce Se Întâmplă“, la DC News, moderată de Răzvan Dumitrescu, unde a vorbit despre motivul real pentru care UDMR a fost scoasă de la guvernare:

„Ei au licitat mult prea mult. Ludovic Orban a dat prea mult UDMR-ului şi USR-ului când a fost prim-ministru. UDMR-ul a avut cele mai consistente ministere de când se află ei la guvernare. Poate în Alianţa DA să mai fi avut atât de multe ministere şi atât de multă forţă. Ministerul Dezvoltării, Vicepremier, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Ministerul Tineretului şi Sportului, agenţii etc. E clar că au avut mult prea mult.

În contextul în care PSD-ul a ţinut mult prea mult la domnul Grindeanu, să rămână acolo la Ministerul Transporturilor, atunci trebuia o renegociere. UDMR-ul, în primă fază nu a vrut să cedeze deloc Ministerul Dezvoltării. S-a creat această poveste şi au ieşit de la guvernare, pentru că au ţinut prea mult la această negociere a lor.

Nu cred că au ţinut prea mult din dorinţa de a avea un pretext pentru ieşirea de la guvernare. Eu îi cunosc, ţin legătura cu ei şi nu le-a fost confortabil. Sunt puţin dezamăgiţi şi de aici s-a văzut şi schimbarea de retorică de pe o zi pe alta.“, a punctat Robert Sighiartău.

SURSA: dcnews.ro

Comentarii