Românii au reprezentanți și în rândul eurodeputaților conspiraționiști: cazul Terheș (PNȚCD, ex-PSD)

marți, 02 noiembrie 2021, 17:07
2 MIN
 Românii au reprezentanți și în rândul eurodeputaților conspiraționiști: cazul Terheș (PNȚCD, ex-PSD)

Europarlamentarul PNȚCD (ex-PSD) Cristian Terheș a ajuns subiect de știri în Uniunea Europeană, pentru diseminare de informații false în Parlamentul European, alături de doi aleși de extremă dreapta, unul de extremă stânga, doi conservatori și un independent.

Europarlamentarul conservator din România Cristian Terheș, de 42 de ani, le-a spus reporterilor din Bruxelles, într-un protest organizat săptămâna trecută, că Parlamentul le răpește „dreptul oamenilor de a decide ce să facă cu propriile corpuri”, scrie EUObserver.

De la începutul lunii noiembrie, parlamentarii și staff-urile acestora trebuie să prezinte un certificat verde pentru accesul în instituție. Certificatul dovedește fie vaccinarea, fie că persoana respectivă nu este infectată (prin test PCR nu mai vechi de 48 de ore) sau că a trecut prin boala COVID-19.

Nici unul din cei șase europarlamentari care au protestat în Parlamentul European nu au purtat măști, deși Belgia a reimpus o serie de măsuri, după ce numărul cazurilor noi de COVID și spitalizările au început să crească, notează EUObserver.

„Terheș se prezintă ca preot în cea mai recentă declarație de interese depusă, din 2019, și provine din România, țară cu cea mai mare rată de decese din Uniunea Europeană. Potrivit datelor Centrului European pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (ECDC), rata de decese a României în ultimele 14 zile este de 246 la un milion de persoane. În Belgia, este 16 la un milion de locuitori.

Ca procent al vaccinărilor, România este pe penultimul loc din UE, cu 37% din populație vaccinată, notează jurnaliștii de la EUObserver, în articolul publicat în  29 octombrie”, amintesc jurnaliștii de la EUObserver.

Citeşte mai mult pe newsweek.ro

Comentarii