S-au speriat și asimptomaticii: nu mai vor acasă, rămân în spital. Declarațiile lui Nelu Tătaru la Iași

sâmbătă, 08 august 2020, 15:53
1 MIN
 S-au speriat și asimptomaticii: nu mai vor acasă, rămân în spital. Declarațiile lui Nelu Tătaru la Iași

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a efectuat, sâmbătă, o vizită de lucru în Iași, la sfârșitul căreia a declarat că există o suprapopulare a spitalelor pentru că asimptomaticii nu mai cer să plece acasă, la fel ca înainte.

Ministrul Sănătății a mai spus că speră ca săptămâna viitoare să asistăm la o stabilizare a cazurilor și să intrăm pe un trend descendent. Tătaru a mai declarat că a făcut o solicitare Uniunii Europene de 10 milioane de doze de vaccinuri în momentul în care acesta va intra pe piață:

”Avem o suprapopulare a spitalelor pentru că, dacă înainte ne confruntam cu dorința asimptomaticilor de a nu sta nicio oră în spital, acum ne confruntăm cu o temporizare a acestora. Nu avem niciun pacient pe ventilator, dar în medicină avem bolnavi, nu boli. Recurg la același îndemn de a respecta regulile, de a purta mască în spațiile deschise aglomerate. Fiecare comitet județean ia decizii la nivel local. Sperăm ca săptămâna viitoare să asistăm la o stabilizare a cazurilor și să intrăm pe un trend descendent”, a declarat Nelu Tătaru, sâmbătă după-amiază, după vizita de lucru efectuată în Iași.

Comentarii