COMUNICAT DE PRESA

Scandalul de la spitalul de copii: Cum se apără reprezentanţii CJ Iaşi

duminică, 22 septembrie 2019, 09:02
2 MIN
 Scandalul de la spitalul de copii: Cum se apără reprezentanţii CJ Iaşi

Ca urmare a scrisorii deschise redactată de către chirurgii de la Spitalul  de Pediatrie ”Sfânta Maria”, prin care își exprimă punctul de vedere cu privire la apariția în mass media a unor articole ce conțin aprecieri ale conducerii Consiliului Județean la adresa medicilor de aici, facem următoarele precizări.

Președintele Consiliului Județean Iași nu a făcut referire și nu a evaluat actul medical ci a luat atitudine față de anumite situații constatate și aduse la cunoștință de către conducerea unității medicale și părinți ai copiilor internați aici.

Managerul spitalului este cel care coordonează activitatea, conducerea Consiliului Județean neintervenind în modul de desfășurare a actului managerial. Deciziile cu privire la modul de organizare precum și la investițiile necesare se iau de către Consiliul de Administrație.

În ceea ce privește finanțarea acestei unități medicale, facem precizarea că, sumele primite de unitățile din subordine nu au fost alocate discreționar de CJ ci, în conformitate cu solicitările primite din partea conducerilor acestora, nerefuzându-se, așa cum se afirmă din necunoaștere, în mod constant, direcționarea de fonduri către Spitalul ”Sf. Maria”.

Cât despre imposibilitatea utilizării aparaturii medicale, cauzată de diverse defecțiuni, demersurile pentru remedierea și păstrarea în stare de funcționare a echipamentelor, precum și punerea în funcțiune a celor noi și crearea de condiții optime necesare utilizării acestora intră în sarcina conducerii unității medicale. În acest sens, aducem exemplu aparatul computer tomograf, primit de unitatea medicală în anul 2011, care a fost pus în funcțiune abia în anul 2012.

În ceea ce privește investițiile, Spitalul de Copii ”Sf. Maria” a beneficiat de un aparat de rezonanță magnetică de 3,4 mil lei, aici, derulându-se acum proiectul de reabilitare și modernizare, în valoare de 27 de milioande de Euro, implementat și cofinanțat de Consiliul Județean. Totodată, se află în evaluare proiectul de extindere și dotare a unității de primiri urgențe cu o valoare estimată de aproape 3 milioane de Euro, precum și dotarea cu aparatură performantă a secției de cardiologie din acest spital, în valoare de peste un milion de euro, ambele inițiate și cofinanțate de CJ.

 Tot aici, va fi construită o casă destinată cazării părinților ai căror copii sunt internați în clinicile unității medicale.

Comentarii