Scene horror într-o şcoală atacată de viruşi!

luni, 20 ianuarie 2020, 08:00
2 MIN
 Scene horror într-o şcoală atacată de viruşi!

* Săptămâna trecută, Institutul Naţional de Sănătate Publică anunţa că "s-a înregistrat debutul sezonului gripal, rata pozitivităţii pentru virus gripal la cazurile testate fiind de peste 25 la sută pentru acelaşi subtip". Habar n-avem ce înseamnă ultima parte, însă am înţeles din prima că începe Festivalul Viruşilor de Gripă. Viruşii seamănă bine cu oamenii, au nevoie de condiţii ca să trăiască fericiţi şi să se înmulţească în voie: când e ger nu scot nasul (sau, în fine, ce au ei), dar când se încălzeşte încep să zburde ca mieii pe câmpii. Viruşii se simt bine în aglomeraţie, la locurile de muncă (vorba vine), în autobuze şi tramvaie, prin instituţii de învăţământ, pe la manifestări de larg interes şi, în ciuda faptului că alcoolul distruge unii dintre ei, prin localuri. Oficial, au început să-şi facă simţită prezenţa după atâta vreme în care oamenii şi-au luat vitaminele din chişcă, fibrele din slănină şi antioxidanţii din carcalete…

* La Şcoala "Dăncilă Prepeleac" din Acarieni tot mai mulţi copii iau viruşi, exact ca în filmele cu zombi; nu se ştie cine a fost "Pacientul Zero", dar se crede că ar fi micuţul Mihăiţă Plasture, dintr-a VI-a. În ciuda virozei, elevii continuă să vină la şcoală, să nu piardă cornuleţele şi laptele şi să nu rămână singuri acasă în timp ce părinţii lor sunt plecaţi la treabă, la bufet. Joi erau afectaţi de viruşi cam 91 la sută dintre copii, care aveau nasurile transformate în robinete; profesorii nu mai vor să intre în şcoală după ce directorul a alunecat pe umezeala respectivă şi a căzut în dulapul cu jivine ţinute în formol din laboratorul de biologie. Şcoala a ajuns acum pe mâinile elevilor; după ce cade seara, grupuri de şcolari ies după pradă, iar sătenii din localităţile învecinate se baricadează în case, de frică să nu fie infestaţi. Un producător de la Hollywood a luat deja legătură cu primarul, pentru a realiza un film horror de serie Z, în care să joace, ca figuranţi, şi sătenii.

* Aflând cele de mai sus, părinţii elevilor de la şcoala din Ciupiţi au luat măsuri: tatăl fetiţei Melamina Cârcă, tâmplar, a oferit şcolii perechi de cepuri pentru astupat nările copiilor afectaţi, unchiul lui Geo Ploşniţă, ceasornicar, a făcut în acelaşi scop cârlige cu arc, iar mama lui Agărgăriţei a oferit ştergare brodate cu "Doar aici suflu voios, să nu murdăresc pe jos!". Alţi taţi au adus tratamente naturiste pe bază de vin fiert, iar doi au oferit şi dezinfectante pentru sterilizat clanţele şi materialele didactice, deşi au fost nevoiţi să ia spirtul de la gura soţiilor. Graţie eforturilor, şcoala a scăpat neatinsă de viroze; totuşi, cercetătorii zic că ar fi un alt motiv: lipsa de igienă a elevului Maricel Ciupercă i-ar fi făcut pe viruşii ajunşi în trupul său să ia păduchi şi scabie; aceştia au luat-o la fugă cât i-au ţinut picioarele (sau, în fine, ce au ei) şi i-au anunţat pe ceilalţi viruşi, pregătiţi de atac, să fugă cât mai departe.

Comentarii