Schimbare de management la un parc agroindustrial ieşean

joi, 13 decembrie 2018, 02:50
2 MIN
 Schimbare de management la un parc agroindustrial ieşean

Licitaţia pentru atribuirea contractului de administrare pe următorii cinci ani porneşte de la valoarea estimată de 18,47 milioane lei.

După ce consilierii judeţeni şi-au dat acordul, serviciile de administrare şi operare ale parcului agroindustrial din Leţcani realizat în cadrul proiectului „Transagropolis-Transfrontier Agribusiness Suport” au fost scoase la licitaţie pentru concesionarea lor pe următorii cinci ani. „Concesionarul este obligat să asigure exploatarea eficace în regim de continuitate a obiectului concesiunii, având în vedere obiectivul general şi obiectivele specifice ale proiectului“, se precizează în anunţul afişat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. Câştigătorul licitaţiei va avea dreptul să facă investiţii cu aprobarea concendentului, pentru completarea şi îmbunătăţirea obiectului de activitate.

Valoarea estimată a contractului de concesiune este de 18,47 de milioane de lei, conform Studiului de Fundamentare al deciziei de concesionare, pentru o durată de cinci ani. Valoarea minimă a redevenţei este de 22.425 de lei pe toată durata contractului. De altfel, nivelul acestei obligaţii constituie 75 la sută din punctajul acordat la licitaţie (componenta financiară), iar nivelul tarifelor de utilizare, plătibile de către utilizatori, 25 la sută (15 la sută tariful pe mp/lună în celulele de depozitare, 10 la sută tariful pe mp/lună pentru spaţiile de birouri). În prezent, toate cele zece spaţii de depozitare sunt ocupate, la fel şi cele mai multe dintre spaţiile de închiriat (peste 85 la sută). Ofertele sunt aşteptate până pe 7 ianuarie 2019.

Iniţiat în 2012 şi construit pe o suprafaţă de 15 hectare în comuna Leţcani, la drumul european din zonă, Centrul de Transfer Tehnologic pentru Agricultură (Transagropolis) a stat mai multă vreme nefolosit, riscând să piardă finanţarea europeană din cauza neîndeplinirii unor indicatori. Spaţiile centrului care a presupus o investiţie de 2,8 milioane de euro au fost ocupate după mai multe licitaţii abia la începutul anului 2017.

 

 

Comentarii