Secretul dipotatului Libelulă

miercuri, 27 martie 2019, 02:50
3 MIN
 Secretul dipotatului Libelulă

Multă lume ne-a tot întrebat ieri cam cum ne explicăm noi că un traseist fără nicio activitate notorie în ultimul mandat, precum dipotatul Libelulă (Jumătate Om, Jumătate Altceva – după cum i se spune printre colegii din parlament) a putut să dea o aşa de mare lovitură cum este cea cu candidatura la evrodeputăţie, de 9.000 de iepuroi pe lună, în poziţie perfect eligibilă. 

Ei bine, l-am consultat pe amicul nostru Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, carele, n-o să vă vină a crede, dar a spus că dipotatul Libelulă nu a avut aicea merit nici cât păr pe chelie. Şi că toate sforile au fost trase de cineva cu care chiar nu se avea deloc pe bune: nenea Măricel ot Cejău.

Stai puţin, nene Archie: dar de ce-ar fi făcut nea Măricel un asemenea serviciu? Ei bine, cică Măricel împuşcă nu unul, şi nici doi iepuri, ci trei, stimaţi telespectatori, şi toţi mari şi graşi cât un cârlan. Cum aşa, trei? Iaca cum:

► primul la mână – nea Măricel scapă de ultimul pretendent care se mai agita prin filială, cerând să fie candidat la premărie în 2020, şi care invoca un sondaj recent ce îi dădea oarece notorietate ce îi conferea tupeu. Acum, calea îi e deschisă.

► doi la mână – odată cu scoaterea din schemă a lui Libelulă, nea Măricel îşi face dipotat unul din cei mai docili locotenenţi: tânărul fost menistru Bogdănel cu Cojocel de la Iaşi, pentru care, după cum mai spun gurile rele, nea Măricel vrea să făurească un viitor politic de aur în filială.

► trei la mână – nea Măricel iese perfect întărit din toată manevra asta, din moment ce poate închide oricui gura în filială care-i contestă influenţa la Bucureşti, spunându-i aceluia că, iote, el per5onal a obţinut pentru Iaşi şi un post de evroparlamentar, dar şi unul de dipotat pentru junele Bogdănel. Ce mai vreţi, aşadar?

Ehehee, ce mai vrem, zici? Iaca, cetiţi în pulsuleţul următor cam ce!

Cum de a înghiţit-o Drac Nea?

Rămâne însă o întrebare fără răspuns: cum de s-a lăsat convins Drac Nea de o aşa cerere elucubrantă de-a lui Măricel de la Iaşi. Ehehe, amicul Archie zice că şi pentru Drac Nea a fost o oportunitate: unu – ca să dea totuşi Iaşului un europarlamentar, aşa cum clamase presa, mai ales noi, că nu avem niciunul, lucru care i-ar fi putut oferi muniţie opoziţiei din Moldova la următoarele alegeri.

Doi, şi asta a contat cel mai mult – ca să scape de pe liste de un lup bătrân ca Ioan Mircea Paşcu, despre care mulţi zic că e activist estic din aripa veche a lui Iliescu, nu din cea nouă, cu afiliaţii spre Mossad. Şi cică taman din acest motiv Drac Nea a făcut mutarea chiar în ultima zi: ca lupul bătrân să nu mai poată face nimic altceva decât să ameninţe pe facebook. Restul, evident, e cancan…

Comentarii