Şedinţă de plen a Consiliului Judeţean cu contor de numărat persoane la uşă

În sală nu va fi permis accesul a mai mult de 50 de persoane.

marți, 17 martie 2020, 02:50
2 MIN
 Şedinţă de plen a Consiliului Judeţean cu contor de numărat persoane la uşă

Consilierii judeţeni se vor întruni mâine într-o şedinţă specială, pe ordinea de zi fiind peste 60 de proiecte de hotărâre. Neobişnuit la această întrunire nu este numărul mare de propuneri. Condiţiile de desfăşurare sunt inedite. Cei 37 de aleşi vor fi prezenţi în sala mare a Casei Pătrate, unde vor mai intra doar secretarul judeţului, cei care se ocupă de logistică şi, în măsura în care vor mai fi „locuri libere“ până la efectivul maxim permis în condiţiile epidemiei, reprezentanţii mass-media. 

Vor lipsi, în schimb, şefii direcţiilor şi directorii instituţiilor din subordinea CJ, care vor susţine proiectele în şedinţele de astăzi ale comisiilor de specialitate. În sala de şedinţe, consilierii se vor aşeza în aşa fel încât să existe o distanţă de 2 metri faţă de oricare vecin şi vor lua cuvântul numai liderii de grup – în număr de cinci, plus preşedintele CJ, al şaselea.

Şedinţa va fi transmisă în direct pe pagina de Facebook a Consiliului Judeţean, precizează un comunicat remis redacţiei. Toţi participanţii (aleşi, jurnalişti etc.) vor completa o declaraţie pe proprie răspundere că nu au intrat în contact cu persoane cunoscute ca fiind infectate cu COVID-19. Mai mult decât atât, accesul în sală se va face numai după ce un cadru medical va verifica starea de sănătate a fiecărui participant.

Pe ordinea de zi sunt, printre altele, 18 proiecte europene care trebuie neapărat adoptate, câteva care prevăd investiţii la spitale, propuneri privind continuarea lucrărilor de reparaţii şi modernizări la drumurile judeţene, demersuri pentru extinderea reţelei de gaze naturale în judeţ.

La sfârşitul săptămânii trecute, grupul de consilieri ai PMP i-au solicitat preşedintelui CJ organiza­rea unei şedinţe de îndată, pe subiectul măsurilor care se impun luate pentru protecţia ieşenilor, în contextul răspândirii coronavirusului. Între timp, mai multe decizii au fost luate, atât la sediul administraţiei judeţului, cât şi la unităţile sanitare din subordine. „Este necesară inventarierea stocurilor de materiale necesare pentru ca per­sonalul medical să-şi poată desfăşura activitatea la parametrii normali şi în condiţii de siguranţă“, se arată în solicitarea depusă de cei de la PMP la Consiliul Judeţean. E de aşteptat ca, în debutul şedinţei de mâine, să fie prezentat un raport cu privire la situaţia din spitalele ieşene.

Comentarii