Ședință festivă cu strigături anunțată la Consiliul Județean

miercuri, 19 decembrie 2018, 02:56
2 MIN
 Ședință festivă cu strigături anunțată la Consiliul Județean

În ciuda faptului că preşedintele Ma­ricel Popa a anunţat-o drept una festivă, ultima şedinţă din acest an a consilierilor judeţeni se va lăsa, ca de obicei, cu schimburi dure de replici. Reuniunea va începe în această dimineaţă în Sala Voievozilor, din Complexul muzeal Palatul Culturii.

Aşa cum am relatat, unul dintre punctele de pe ordinea de zi iniţială este cel referitor la creşterea taxelor pentru cele mai multe dintre serviciile oferite de Consiliul Judeţean şi de unele instituţii subordonate. Taxele locale ar urma să crească cu până la 115 la sută, în cazul autorizării forajelor şi excavărilor făcute pentru studii geotehnice şi topografice, sau să rămână constante, cum e cazul celor de vizitare a unor expoziţii.

Con­silierii liberali au precizat ieri că nu vor susţine această creştere.

„Nu înţelegem de ce se urmăreşte majorarea taxelor, în condiţiile în care prim consilierul judeţean (Maricel Popa, n.r.) a susţinut sus şi tare că are cel mai mare buget din istoria recentă a Iaşului. Aceste taxe sunt plătite şi de către persoane care lucrează în mediul privat, unde nu au avut loc majorări de salarii din pix“, a explicat Romeo Vatră, liderul grupului de consilieri PNL, decizia de a nu susţine „împovărarea fiscală suplimentară nejustificată“.

O altă confruntare ar putea să aibă loc în jurul unor proiecte propuse de conducerea Aeroportului. Dacă cel privind aprobarea unui împrumut pentru extinderea unor facilităţi va primi un vot unanim, cel prin care se propune concesionarea a 600 mp unei companii internaţionale de curierat, pentru construirea unei hale, rămâne în suspans.

Ieri, ordinea de zi a fost completată cu încă două proiecte, prin care regia cere ajutor deopotrivă pentru anularea actelor administrative (autorizaţii de construire) emise de primăriile comunelor limitrofe Aeroportului, care pot afecta siguranţa zborurilor, dar şi pentru acţiunile din instanţă ale sau contra fostului director general. Din cauza grabei cu care au fost introduse pe ordinea de zi, cele două solicitări de aprobare a achiziţionării serviciilor de asistenţă juridică conţin ambele motivări: şi cea cu explicaţiile privind procesele cu Alexandru Anghel, şi pe cea referitoare la acţiunile fostului director.

Comentarii