Șeful CJ, speriat de reacţia opiniei publice: renunţă la finanţarea unei săli de sport săteşti în toiul epidemiei

vineri, 20 martie 2020, 02:58
2 MIN
 Șeful CJ, speriat de reacţia opiniei publice: renunţă la finanţarea unei săli de sport săteşti în toiul epidemiei

Anunţul a survenit  ieri pe fondul criticilor venite din partea unor spitale ieşene privind lipsa materialelor sanitare şi a celor de protejare a personalului medical

Preşedintele Consiliului Judeţean şi al PSD Iaşi a anunţat ieri că cele două milioane de lei votate la finalul ultimei şedinţe a CJ pentru cofinanţarea unei săli de sport la Schitu Duca nu vor mai ajunge acolo. „În urma discuţiilor purtate în cursul acestei dimineţi cu departamentele de specialitate din cadrul Consiliului Judeţean, Economic şi Juridic, s-a ajuns la concluzia că nu se pot aloca aceşti bani, în forma propusă, prin amendamentul de rectificare a bugetului“, informează preşedintele CJ printr-un comunicat. „Nu luăm bani de la spitale, să îi dăm pentru sala de sport de la Schitu Duca“, a adăugat Maricel Popa.

Criticile vehemente ale opoziţiei liberale şi PMP din CJ au avut însă ca subiect sursa de finanţare a acestor bani ceruţi de primarul din Schitu Duca, prioritatea acordării sumei, interesul judeţean pentru construirea sălii cu 180 de locuri şi, nu în ultimul rând, mărimea cofinanţării. Preşedintele Popa a amintit că, prin proiectul de rectificare a bugetului aprobat alaltăieri în plen, au fost suplimentate fondurile alocate spitalelor din subordine cu suma de 12,5 milioane de lei, între care 400.000 la Pneumoftiziologie, 1,1 milioane la Boli Infecţioase. „Să nu uităm că locuitorii din întreaga Moldovă sunt direcţionaţi la Iaşi, inclusiv pentru diagnosticarea şi tratarea coronavirusului. Din acest motiv, am solicitat deja fonduri guvernamentale, dar nu am primit până în acest moment nicio sumă. În continuare, funcţionăm şi ne gospodărim cu forţe proprii“, a explicat şeful CJ. El a subliniat că nu finanţarea ar fi problema spitalelor, ci lipsa furnizorilor şi deficitul de materiale sanitare şi echipamente de pe piaţă.

De altfel, ieri, managerii celor două spitale ieşene menţionate au reproşat autorităţilor lipsa de interes pentru asigurarea furnizării materialelor. Practic, Spitalul de Boli Infecţioase s-a bazat în aceste zile pe donaţiile private până la promisa refacere a stocurilor necesare.
 
Despe tentativa lui Maricel Popa de a dirija bani spre sala de sport din Scitu Duca, citiți AICI

Comentarii