Shanghai – cel mai conectat oraş al lumii în domeniul transportului aerian

joi, 26 noiembrie 2020, 11:28
2 MIN
 Shanghai – cel mai conectat oraş al lumii în domeniul transportului aerian

Shanghai a detronat Londra, devenind cel mai conectat oraş al lumii în domeniul transportului aerian, după ce pandemia de coronavirus (COVID-19) a afectat semnificativ călătoriile internaţionale, arată un raport publicat de Asociaţia Internaţională de Transportat Aerian (IATA).

Londra a înregistrat o scădere cu 67% a conectivităţii în transportul aerian, în timp ce oraşele chinezeşti şi-au extins conectivitatea. Astfel, în clasamentul celor mai conectate oraşe din lume, primele patru locuri sunt ocupate de Shanghai, Beijing, Guangzhou şi Chengdu din China, conform IATA. Instituţia apreciază că „pandemia a anulat un secol de progres” în domeniul conectivităţii între oraşe.

Marile hub-uri de transport aerian, inclusiv Londra, New York şi Tokyo, au fost puternic afectate de reducerea călătoriilor spre şi dinspre oraşele lor, din cauza restricţiilor de zbor impuse în urma pandemiei.

„Schimbarea dramatică din clasament demonstrează amploarea reorganizării conectivităţii pe plan global din ultimele luni. Nu există câştigători, doar oraşe care au suferit mai puţine pagube. Într-o perioadă scurtă de timp s-a anulat un secol de progres în conectarea pieţelor şi reunirea oamenilor”, a apreciat Sebastian Mikosz, purtător de cuvânt al IATA. Acesta a adăugat: „Înainte de pandemie, creşterea conectivităţii aeriene era o poveste de succes pe plan global”.

Industria călătoriilor aeriene în China s-a redresat în mare măsură, iar în timpul sărbătorilor 425 de milioane de oameni au călătorit în ţară, arată datele Ministerului Turismului de la Beijing. De asemenea, China a redeschis gradual coridoarele pentru transportul aerian.

Aflați amănunte de pe g4media.ro.

Comentarii