Şi-a călcat în picioare mama, tâlhărind-o. A fost arestat preventiv

miercuri, 14 iulie 2021, 01:50
2 MIN
 Şi-a călcat în picioare mama, tâlhărind-o. A fost arestat preventiv

Un bărbat din municipiul Iaşi a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile după ce şi-a bătut mama cu bestialitate, iar apoi i-a furat toate lucrurile de valoare pe care le avea asupra ei. După ce şi-a înjosit unul dintre părinţi, bărbatul s-a pus să doarmă în mansarda casei, ca şi cum nimic grav nu s-ar fi întâmplat. Faptele sale de nedescris s-au petrecut la finalul săptămânii trecute. Bărbatul a încălcat atunci un ordin de protecţie emis de autorităţi faţă de persoana vătămată. Bărbatul este acum cercetat pentru tâlhărie, distrugere şi încălcarea măsurilor privind un ordin de protecţie.

 

Ieşeanul Petru Lucian Bădărău este un cunoscut al oamenilor legii, pe numele său fiind emis un ordin de protecţie faţă de mama sa, de care nu avea voie să se apropie la o distanţă mai mică de 100 de metri. Acelaşi ordin de protecţie prevedea că bărbatul nu avea voie să se apropie nici de imobilul în care femeia locuia, o casă situată pe raza municipiului Iaşi. Bărbatul nu a ţinut cont de măsurile luate de oamenii legii, fapt pentru care la finalul săptămânii trecute, pe 10 iulie, a pătruns în curtea locuinţei în care locuia mama sa. Încă de dimineaţă devreme, în jurul orei 07:00, Petru Lucian Bădărău a considerat că ar fi o idee bună să încalce un ordin de protecţie şi să o batjocorească pe femeia care i-a dat viaţă. Bărbatul a pătruns în casă prin forţarea butucului şi spargerea uşii de acces.

După ce a pătruns în incinta locuinţei, bărbatul şi-a căutat mama prin casă şi a ameninţat-o că o omoară şi că dă foc la locuinţă. Prin gesturile sale necugetate, Petru Lucian Bădărău a încercat să îşi convingă mama să nu anunţe poliţia, dar şi să îi dea toţi banii care se aflau în casă. Văzând că femeia nu cedează, bărbatul a început să o ia la bătaie şi să o lovească de nenumărate ori cu picioarele în abdomen. Ulterior, bărbatul i-a furat femeii telefonul mobil pe care îl ţinea ascuns în sutien. Sosiţi la faţa locului, agenţii de poliţie l-au găsit pe Petru Lucian Bădărău dormind în mansarda casei în care mama sa locuia.

"Prin ordonanţa din data de 10 iulie 2021 a organelor de cercetare penală din cadrul Secţiei 1 Poliţie Urbană Iaşi s-a dispus luarea măsurii preventive a reţinerii faţă de acesta pentru o perioadă de 24 de ore, iar prin încheierea judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Iaşi din data de 11.07.2021 a fost admisă propunerea procurorului de arestare a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile. Facem precizarea că măsurile procesuale dispuse în cauză nu pot înfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie, de care inculpatul beneficiază până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive", a spus, pentru Ziarul de Iaşi, Dragoş Bordianu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

 

 

Comentarii