Şi-a omorât concubina care i-a reproşat de ce a schimbat postul la televizor

sâmbătă, 16 aprilie 2022, 01:50
2 MIN
 Şi-a omorât concubina care i-a reproşat de ce a schimbat postul la televizor

Magistraţii şi-au spus spus ultimul cuvânt în cazul unui ieşean care şi-a ucis iubita în bătaie din cauza televizorului. El a lovit-o cu sălbăticie pentru că femeia îi reproşase că a schimbat canalul. A lăsat-o în pat, agonizând, şi s-a văzut liniştit de treburi. Abia în seara zilei următoare s-a gândit să anunţe salvarea.

În seara zilei de 10 martie a anului trecut, întors de la serviciu, Neculai Corduneanu s-a aşezat la băut cu fratele său. La un moment dat, şi-a făcut apariţia şi concubina lui Corduneanu, V.I., care şi-a turnat şi ea un pahar de bere. Bărbatul i-a reproşat că bea, în loc să facă de mâncare, dar cearta nu a degenerat. Noaptea, pe când cei doi se uitau la televizor, V.I. i-a reproşat iubitului său că a schimbat canalul. L-a înjurat, ameninţând că îl va părăsi.

Bărbatul a lovit-o cu cotul, iar apoi, pentru că femeia continua reproşurile, a prins-o de păr şi a lovit-o cu fruntea de lada patului în mai multe rânduri. Apoi a lovit-o în mod repetat cu pumnii, după care s-a culcat. Dimineaţă, Corduneanu a văzut că V.I. vomase peste noapte, dar nu şi-a făcut griji. A lăsat-o în pat şi a plecat la muncă. Seara, la întoarcere, a văzut-o pe femeie întinsă pe pat, învelită până la gât, galbenă la faţă şi cu buzele maronii. Abia atunci s-a gândit să sune la 112. Intervenţia medicilor a fost însă tardivă, femeia decedând.

Autopsia a stabilit că femeia suferise fracturi de boltă şi bază craniană, care îi provocaseră decesul. Iniţial, bărbatul a afirmat că femeia se lovise singură de lada patului, apoi, că fusese bătută la un praznic sau că fusese agresată de fratele său. Şi-a recunoscut în final fapta, fiind condamnat la 6 ani de închisoare şi interzicându-i-se să frecventeze barurile timp de 3 ani.

Apelul declarat de Corduneanu împotriva sentinţei Tribunalului practic nu a avut istoric. Bărbatul ceruse reducerea pedepsei, fără a aduce însă niciun fapt nou, care să nu fi fost analizat deja de instanţa inferioară. "Inculpatul nu a prezentat în faţa instanţei de apel niciun element nou valorificabil în circumstanţierea persoanei sale, pe care instanţa de control judiciar să îl analizeze şi, eventual să îi dea efect, ci s-a limitat la a reitera aceleaşi aspecte prezentate în faţa instanţei de fond. Nu există, aşadar, niciun motiv temeinic pentru care s-ar justifica redozarea pedepsei stabilite inculpatului în sensul reducerii acesteia, spre minimul special, aşa cum a solicitat acesta", au constatat magistraţii Curţii de Apel. Aceştia au menţinut pedeapsa iniţială. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii