Şocant: persoane cu dizabilităţi din Dâmboviţa, lăsate să moară în centre, fără spitalizare

luni, 17 august 2020, 14:11
1 MIN
 Şocant: persoane cu dizabilităţi din Dâmboviţa, lăsate să moară în centre, fără spitalizare

16 adulţi cu dizabilităţi, infectaţi cu coronavirus, au murit în focarele izbucnite în trei centre de protecţie din judeţul Dâmboviţa, conform unui răspuns al Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa, pentru Newsweek România. Focarele sunt la Moreni – Ţuicani, Bucşani şi Găeşti. Este vorba despre focarele de la Moreni – Ţuicani şi Bucşani, la Găeşti fiind copii cu dizabilităţi şi, conform datelor DSP, nu s-a înregistrat nici un deces. 

Întrebată de Newsweek România de ce rezidenţii cu coronavirus nu sunt trataţi în spitale şi se preferă varianta îngrijirii în centre, DSP Dâmboviţa a precizat că cei mai mulţi rezidenţi sunt asimptomatici, iar spitalele COVID erau pline. Nu este clar dacă aceeaşi raţiune a fost aplicată şi pentru cei 16 rezidenţi cu dizabilităţi care au murit – dacă aceştia au ajuns şi la spital sau au fost trataţi doar în centre. Newsweek România a trimis o nouă solicitare în acest sens către DSP Dâmboviţa. 

Cele trei focare de coronavirus izbucnite în centrele pentru persoane cu dizabilităţi din Dâmboviţa nu sunt închise nici acum, la circa două luni de la izbucnirea epidemiei, conform unui răspuns al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa, la solicitarea Newsweek România.

În centrele din Moreni-Ţuicani, Bucşani şi Găeşti, 16 adulţi cu dizabilităţi, infectaţi cu coronavirus, au murit, iar 197 de rezidenţi şi 89 de angajaţi mai sunt infectaţi cu coronavirus, precizează DSP Dâmboviţa, într-un răspuns transmis vineri Newsweek România.

Cititi materialul integral pe newsweek.ro

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii