Comunicat de presă

Societatea Salubris SA iși desfășoară permanent activitatea in regim normal

marți, 17 martie 2020, 11:12
2 MIN
 Societatea Salubris SA iși desfășoară permanent activitatea in regim normal

În conformitate cu legislația in vigoare și Autorizația Integrată de Mediu nr. 6/2011 revizuită in anul 2015, societatea Salubris poate prelua și gestiona doar deșeuri menajere și similare, sau deșeuri din construcții și desființări.

Societatea Salubris SA iși desfășoară permanent activitatea in regim normal, dar pentru respectarea legislației in vigoare și evitarea riscului de contaminare a populației cu COVID – 19 sau alte virusuri sezoniere, facem următoarele recomandări adresate în principal unităților sanitare (spitale, policlinici, cabinete medicale etc) din Municipiul Iași:

• să acorde o atenție sporită precolectării deșeurilor menajere și similare, și depozitării conforme a acestora în unitățile de inmagazinare pe care le gestionează societatea Salubris SA ;

• să nu depoziteze deșeuri periculoase de tip deşeuri rezultate din activităţile unităţilor sanitare şi din activităţi veterinare şi/sau cercetări conexe (cu excepţia deşeurilor de la prepararea hranei în bucătarii sau restaurante, care nu au legătură directă cu activitatea sanitară) cod 18 (definite astfel de O.U.G. nr. 856/ 2002 privind gestiunea deșeurilor) în unitățile de înmagazinare dedicate deșeurilor menajere și similare, pe care le gestionează societatea Salubris SA .

Menționăm totodată faptul că angajații societății Salubris SA implicați în colectarea și transportul deșeurilor de la unitățile sanitare din Iași, verifică conformitatea compoziției deșeurilor depozitate în unitățile de înmagazinare a deșeurilor menajere și similare.
În cazul identificării unor situații neconforme nu se va ridica europubela/ eurocontainerul în cauză și se va anunța conducerea societății și instituțiile abilitate, în vederea luării măsurilor care se impun.

Protejăm ÎMPREUNĂ cetățenii !

Comentarii