Şofatul după doi litri de bere şi două sute de votcă = nouă luni cu suspendare

luni, 27 februarie 2023, 02:50
1 MIN
 Şofatul după doi litri de bere şi două sute de votcă = nouă luni cu suspendare

Doi litri de bere asezonată cu vodcă au fost evaluaţi de magistraţii Judecătoriei ieşene la doar 9 luni de închisoare, şi acestea cu suspendare. Pedeapsa, practic cea mai mică posibilă, i-a făcut pe procurori să conteste sentinţa.

În seara zilei de 18 august 2020, Ilie Popovici a băut la domiciliul său din Podu Iloaiei, într-un interval de o oră şi jumătate, doi litri de bere şi 200 ml de vodcă. După miezul nopţii, deşi era băut, s-a urcat la volanul autoturismului său Opel Vectra, ieşind în oraş. După aproximativ 300 de metri, Popovici a fost oprit pe drumul european de un echipaj de poliţie. Probele de sânge prelevate au atestata o alcoolemie de 2,3‰.

Şoferul a fost trimis în judecată la începutul anului trecut sub acuzaţia de conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului. În pofida faptului că Popovici nu avea nicio scuză pentru gestul de a se urca la volan în stare de ebiretate, magistraţii Judecătoriei au luat în calcul în favoarea lui toate argumentele legale. Popovici nu avea antecedente penale, îşi recunoscuse fapta şi se declarase de acord să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii. Ca urmare, din minimul de 1 an de închisoare stabilit de Codul Penal pentru infracţiunea săvârşită, judecătorii au mai scăzut o treime, oprindu-se la o pedeapsă de 9 luni de închisoare, cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. În urma contestaţiei depuse de procurori, Curtea de Apel urmează să reanalizeze dosarul pe 24 aprilie. 

Comentarii