Spectacol în cadrul unei campanii de solidaritate cu artiştii ucraineni

duminică, 29 mai 2022, 20:47
1 MIN
 Spectacol în cadrul unei campanii de solidaritate cu artiştii ucraineni

Spectacol pentru copii oferit de o dramaturgă originară din Ucraina. Natalia Blok va susţine marţi, 31 mai, începând cu ora 16.00, un spectacol-lectură intitulat „Copii Noştrii”. Evenimentul va avea loc la Casa Muzeelor. Acţiunea este organizată în colaborare cu artişti ieşeni, astfel că regia spectacolului îi aparţine Ericăi Moldovan, iar din distribuţie fac parte actorii Vasilica Bălăiţă, Dani Popa, Dumitru Georgescu, Dorian Leonte. Dedicat copiilor, dar şi părinţilor, spectacolul se doreşte a fi şi o campanie de solidaritate pentru artiştii ucraineni, afectaţi în această perioadă de contextul internaţional.

Spectacolul „Copii Noştrii” face parte din campania „Artişti români pentru artişti ucraineni” şi este al treilea de acest tip. Această campanie este un proiect de strângere de fonduri care se desfăşoară în perioada 16 mai – 15 iunie. Proiectul este iniţiat de Uniunea Teatrală din România în parteneriat cu Worldwide Reading Project şi The Center for International Theatre Development din Baltimore. Instituţii de cultură din România şi Republica Moldova organizează spectacole-lectură pe baza a 10 texte scrise de autori ucraineni, iar fondurile strânse sunt direcţionate cauzei susţinerii artiştilor ucraineni.

Primul spectacol-lectură a avut loc miercuri, 18 mai. Publicul s-a putut bucura de „Dicţionar de emoţie pe timp de război” realizat de artista ucraineană Elena Astasieva şi „Plantăm un măr” de Irina Hareţ, avându-i în distribuţie pe Ionuţ Cornilă, Ioana Aciobăniţei, Vasilica Bălăiţă, regia aparţinându-i Antonellei Cornici.

Ca în cazul celorlalte evenimente, intrarea este gratuită, iar cine doreşte să ajute artiştii ucraineni pot realiza donaţii. Toate detaliile cu privire la modalitatea prin care se poate dona, pot fi accesate pe site-ul Muzeului Naţional de Literatură din Iaşi.

Comentarii