Spitalul Sf. Spiridon cumpără stimulatoare cardiace şi defibrilatoare de 11 milioane lei

vineri, 10 mai 2019, 01:49
1 MIN
 Spitalul Sf. Spiridon cumpără stimulatoare cardiace şi defibrilatoare de 11 milioane lei

Reprezentanţii Spitalului „Sfântul Spiridon“ din Iaşi vor să cumpăre stimulatoare cardiace şi defibrilatoare în valoare de aproape 11 milioane de lei.

Anunţul de participare a fost postat de către conducerea unitatăţii medicale pe Sistemul Elec­tronic de Achiziţii Publice (SEAP) şi, conform acestuia, se urmăreşte achiziţionarea a 13 loturi de dispozitive medicale utile pentru tratarea unor afecţiuni cardiace.

Acestea vor fi asigurate prin Programul Naţional Boli Cardiovasculare, iar suma exactă investită este de 10.833.840 de lei.

Stimulatoarele cardiace, cunoscute şi sub denumirea de pacemaker, sunt folosite pentru a regla bătăile inimii, prin emiterea unor impulsuri electrice, transmise prin electrozii ce sunt în contact cu muşchiul inimii, iar defibrilatoarele interne sunt asemănătoare stimulatoarelor şi se folosesc în cazul bolnavilor care riscă să aibă fibrilaţie ventriculară.

Depunerea ofertelor se va putea face până pe 3 iunie 2019, urmând ca furnizorul să livreze dispozitivile în 24 de ore de la stabilirea comenzii cu spitalul.

Comentarii