Sprijin pentru Stoican de la Consiliul Director

miercuri, 29 august 2018, 01:43
4 MIN

 

Antrenorul Politehnicii nu are postul în pericol, susţine preşedintele CD al Politehnicii, Leonida Antohi. Poli a adus un jucător crescut de Nantes, care a jucat anul trecut în prima ligă bulgară, la Botev Plovdiv

 

Postul antrenorului Politehnicii Iaşi, Flavius Stoican, nu este în pericol. Deşi echipa a obţinut doar două victorii în ultimele 17 partide oficiale şi se situează pe o poziţie retrogradantă în acest an, după şase runde, tehnicianul este susţinut de capii clubului. Preşedintele Consiliului Director al grupării din Copou, Leonida Antohi, a anunţat în emisiunea Divizia Locală, difuzată de Digi 24 Iaşi, că „deocamdată nu s-a pus problema înlocuirii antrenorului. Depune extraordinar de mult suflet şi interes pentru ca echipa să joace bine. Stă de vorbă cu jucătorii, îi aşază şi cu mâna pe teren. Semnele din teren nu îl ajută însă. Problema e la nivel mental. Mesajul transmis de antrenor nu ajunge la jucători. Jucătorii trebuie să simtă în vestiar comandantul de la catedră. Ai pierdut partida cu ei dacă simt că o laşi… Flavius are acum nevoie de comunicare şi de un pic de moral. A lucrat cu furie după conferinţa dinaintea meciului cu Botoşaniul, în care a folosit câteva expresii nefericite. Are însă sprijin din partea conducerii. Nimeni nu se bagă peste el la vestiar. Dacă batem Chiajna, are timp suficient în pauza de campionat pentru a regla lucrurile, mai ales că au venit jucători cu CV-uri bune. În plus, avem şi omogenitate faţă de anul trecut, sunt cel puţin şapte jucători vechi în primul unsprezece. Flavius are răbdare, iar răbdarea are şi răsplată. Numai că trebuie să existe o comunicare corectă între toţi factorii”.

Fost antrenor ani în şir la echipa ieşeană, Antohi a făcut o analiză a comportării echipei, punctând zonele slabe: „Avem doar trei goluri marcate şi 11 primite. Anul trecut, zona noastră cea mai sigură a fost apărarea. Acum, am luat o groază de goluri! Jucătorii trebuie reabilitaţi, reşapaţi. Nici nu ştiu, să-i dăm cu ruj pe cei care au jucat! Avem probleme mari în lateral. Jucătorii de margine de anul trecut, care ajutau poarta şi zona centrală a terenului, au dispărut. Bădic stă de vreo două-trei luni, Sin le bâlbăie, Bosoi nu joacă. Probleme avem şi la mijloc, mai ales că am ajuns să-l felicităm pe Cioinac dacă iese dintr-un meci fără cartonaş! El trebuie să fie mai atent, mai prudent, pentru că neglijenţele sale lasă echipa în zece. Iar la mijloc rămâi cu Chelaru. Ce să facă Chelaru? E un copil care creşte, aleargă, pasează, dar nu driblează. Noi nu avem vreun jucător care să scoată adversarul  din faţa lui”.

Antohi a mai spus că situaţia financiară a clubului este bună la această oră: „Noi am căutat pe cineva care să aducă 400 000 de euro până în iarnă şi încă un milion de euro anul viitor. Acum, salariile sunt la zi. Într-adevăr, contractele de sponsorizare anunţate de domnul Sabo, în valoare de 1,3 milioane de euro, nu au fost prezentate deocamdată. Sperăm să nu fie probleme, mai ales că în acest an s-au acordat salarii mult mai mari la jucători, antrenori, prime de joc”.

În altă ordine de idei, Politehnica continuă să aducă jucători. Ieri, directorul sportiv al clubului, Tibor Selymes, a anunţat că a ajuns în Copou un mijlocaş lateral ofensiv în vârstă de 24 de ani, Daudet N”Dongala. Născut în Franţa, jucătorul cu origini în R.D. Congo şi-a făcut junioratul la Sarcelles şi Nantes. În 2015 a trecut la Slavia Sofia, în prima ligă bulgară, unde a marcat trei goluri în 14 partide jucate într-un sezon. Fotbalistul a evoluat apoi în ligile inferioare din Turcia, la Balikesirspor (II) şi Şanliufarspor (III), iar în 2017 a revenit în Bulgaria, la Botev Plovdiv. La echipa care s-a clasat anul trecut pe locul V în eşalonul de elită a vecinilor de la sud, N’Dongala a jucat 32 de meciuri şi a marcat de patru ori.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii