Start promiţător al Politehnicii

luni, 15 iulie 2019, 01:43
6 MIN
 Start promiţător al Politehnicii

CFR: Arlauskis – Peteleu (’46 – Susic), Burcă, Mureşan, Camora – Itu (61- L. Aurelio), Sylla (64-Omrani), Djokovic – Deac, Rondon, Costache.Antrenor: Dan Petrescu.

Poli: Rusu – Gallego, Frăsinescu, Diallo, Panţîru –Chelaru, Loshaj(’80 – Passaglia) – Danale (’58 – Carlone), Teixeira (’61- A. Cristea), Horşia – Bălan.Antrenor: Mihai Teja.

Cartonaşe galbene: Itu (’40), Sylla (’50), Djokovic (’79), Dan Petrescu (’86) – Gallego (’56).

Arbitri: Cătălin Popa; Gabriel Stroe, Alexandru Vodă.

 

1-0, min. 23: Gallego şi Danale sunt depăşiţi uşor de “un-doi”-ul dintre Camora şi Costache, centrarea portughezului e reluată cu capul, din careul mic, de Deac, infiltrat între Frăsinescu şi Diallo;

1-1, min. 62: Loshaj, cu un şut din lateral stânga, mingea fiind deviată de Burcă şi Mureşan.

 

Politehnica Iaşi a început promiţător sezonul 2019-2020 al Ligii I de fotbal. În ciuda problemelor multiple cu care se confruntă, Poli a obţinut o remiză pe terenul echipei campioane, CFR Cluj. Chiar dacă gazdele au menajat patru piese de bază pentru meciul cu Astana, de miercuri, din Liga Campionilor, Vinicius, Bordeianu, Culio şi Păun, şi nu au contat pe golgeterul Ţucudean, accidentat, rezultatul obţinut de oaspeţi, lipsiţi de aportul lui Mihalache şi Bădic, este de apreciat. Asta mai ales că scorul a părut logic după aspectul jocului, ieşenii jucând bine spre foarte bine în ultima jumătate de oră.

CFR a controlat primul act, dominarea gazdelor concretizându-se în minutul 23, când aripa dreaptă Deac s-a infiltrat aproape de bara din dreapta lui Rusu şi a deschis scorul. În ciuda unei viteze destul de bune pentru prima rundă, repriza întâi nu a mai adus decât faze de poartă, nu şi ocazii de gol.

Fără a să se fi făcut de râs în prima jumătate a partidei, dar şi fără realizări notabile, Politehnica a prins aripi după primele două schimbări efectuate de Teja. Imediat, Iaşul a egalat, cu şansă, în minutul 62, când a trimis primul şut cadrat, şi a bifat apoi alte trei şuturi foarte periculoase pe poartă. Arlauskis a fost întins serios în acelaşi minut, 70, de Bălan (din lateral dreapta) şi Loshaj (din zonă centrală) şi a avut de lucru şi peste un minut, la încercarea lui Cristea din afara careului. Pe final, a fost rândul lui Rusu să iasă la rampă, portarul blocându-l două ori (’81, ’89), în careul mic, pe Deac.

Rezultatul, ce părea echitabil, a fost la un pas de a fi schimbat în ultimul minut al partidei, când Cristea, scăpat singur după un contraatac, a trimis în bară, din careu!

S-a terminat 1-1, start bun pentru Politehnica.

 

Stoican, antrenor la Poli!

 

^ Dan Petrescu a pus la zid arbitrajul. Dintre cele patru capete de acuzare (precizate în declaraţia tehnicianului), doar una stă ferm în picioare: Rondon a fost oprit eronat, pe motiv de ofsaid, în minutul 90. Ţinerea lui Deac de către Panţîru (min. 12) s-a derulat în afara suprafeţei de pedeapsă, eventual infracţiune din careu nefiind clară, la fel cum a fost şi faza din minutul 86, când Rondon a căzut în careu după blocajul lui Rusu. La golul oaspeţilor, Susic nu a protestat deloc, deşi a căzut înainte de reuşita lui Loshaj, bosniacul ridicându-se repede. ^ Pe lângă Danale, revenit după împrumutul la Snagov, Teja a titularizat patru dintre achiziţiile verii: Diallo, Bălan, Loshaj şi Horşia, ultimii doi debutând în Liga I. Pe parcurs au mai intrat alte două achiziţii, Carlone şi Passaglia, ambii fiind la primul meci în România. ^ Pe banca de rezerve au mai stat Cobrea şi tinerii Ionuţ Franscisc Cristea, Alexandru Iulian Zaharia şi Ştefan Ionuţ Rusu. În cazul ultimului s-a luat o decizie nedreaptă. Tânărul jucător a efectuat deplasarea spre Cluj cu autocarul, în timp ce restul jucătorilor a mers cu avionul. Poli a revenit spre casă cu autocarul, imediat după meci. ^ Breeveld, ultima achiziţie a oaspeţilor, a fost prezent la Cluj, însă nu a fost trecut pe foaia de joc, pentru că nu i-a ajuns “cartea verde”. ^ O boacănă uriaşă la Poli. Deşi Mihai Teja este antrenor de mult timp, pe site-ul oficial al clubului trona ş ieri figura fostului tehnician, Flavius Stoican şi a staffului său! Probleme sunt şi în ceea ce priveşte lotul de jucători prezentat pe site, care conţine aceleaşi nume din sezonul trecut! ^ Echipamentul Iaşului şi-a pierdut din farmecul din sezonul trecut. “Căluţii” de  pe tricouri nu mai sunt prezenţi, iar albastrul pare mai palid. ^ În ciuda problemelor grave financiare şi a faptului că nu se ştie de unde vor fi plătite restanţele şi salariile pentru acest sezon, jucătorii ieşeni vor avea prime de rezultat în acest campionat, aşa cum s-a întâmplat în sezonul trecut.Pentru remiza de la Cluj, elevii lui Teja  vor încasa 300 de euro. Un punct în meciuri cu adversarii accesibili va aduce 200 de euro elevilor luiTeja. ^ Dorit de Poli, Mailat a fost rezervă la CFR. ^ La meci a asistat şi fostul jucător ieşean Laurenţiu Rus. ^ Unul dintre secunzii lui Dan Petrescu este fostul jucător ieşean Valeriu Bordeanu. ^ Politehnica ar putea aduce în această săptămână alţi jucători. Se discută din nou cu Platini, care ar putea ajunge azi în Copou, se fac alte căutări şi se are în vedere acoperirea posturilor under 21, tratativele cu Robert Ion (FCSB) şi Iuliu Haţiegan (U Cluj) continuând. ^ Oaspeţii au fost încurajaţi de un grup de fani. ^ Frăsinescu: “E un rezultat bun, puteam lua chiar trei puncte. Mai avem nevoie de timp pentru a ne omogeniza”. ^ Andrei Cristea: “Am făcut o repriză secundă foarte bună. Dacă mai aveam o săptămână de pregătire, cu siguranţă înscriam la faza în care am dat în bară. Regret  ratarea”.

 

Declaraţiile tehnicienilor

 

Dan Petrescu: “Viciere crasă de rezultat. Nu am mai văzut aşa ceva. Din primul pănâ în ultimul minut arbitrii au tras cu Iaşul. Am avut două penaltiuri clare, la Deac şi la Rondon. Rondon a fost oprit aiurea pentru ofsaid în minutul 90, iar la golul lor a fost fault la Susic. De aia mă bat pentru VAR! Dacă aveam VAR, aveam o victorie liniştită azi. În plus, am avut şi ghinion. Sunt mulţumit de prima repriză, am scăzut în repriza a doua. Poli Iaşi a jucat foarte bine. Nu au nicio vină că arbitrul a ţinut cu ei. Teja a construit o echipă bună. Frăsinescu e unul dintre cei mai buni stoperi din Liga I. Puteau chiar câştiga”.

Mihai Teja: “Am intrat puţin precipitaţi, apoi am făcut o repriză secundă mai bună. Am avut atitudine, dăruire, spirit de sacrificiu. Le-am spus jucătorilor să dea totul pe teren, să nu le fie frică de nimeni. Mă bucură că au caractere bune. Mai avem mult de muncă. Am avut şi noroc. În prima repriză CFR a avut mai multe ocazii. Şi noi puteam câştiga, dacă Andrei nu nimerea bara. Vrem să mai aducem jucători, pentru a forma un lot competitiv”.

Craiova, primul lider

Alte rezultate din primele meciuri ale campionatului: FC Voluntari – Sepsi Sfântu Gheorghe 0-0; Astra Giurgiu – FC Botoşani 2-2 (1-2). V. Gheorghe (’41), Tiram (’73) / Rodriguez (’21-penalty), Ongenda (’26); * Universitatea Craiova – Academica Clinceni 3-2 (2-1). Răuţă (’13 – autogol), Martic (’41), Constantin (’90^5) / Sut (’29), Nsiah (’90^3).Aseară, s-a mai disputat partida FCSB – FC Hermannstadt.  (21:00).  Etapa inaugurală se încheie astăzi cu meciurile Gaz Metan Mediaş – Chindia Târgovişte (18:00) şi FC Viitorul – Dinamo (21:00).

Etapa viitoare (19-22 iulie): FC Hermannstadt – Gaz Metan Mediaş, Chindia Târgovişte – FC Viitorul (vineri), FC Botoşani – FC Voluntari, Academica Clinceni – CFR Cluj (sâmbătă), Poli Iaşi – Astra Giurgiu, Dinamo Bucureşti – Universitatea Craiova (duminică), Sepsi Sfântu Gheorghe – FCSB (luni)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii