Suv-urile ocupă segmentul premium. Piața acestora ar urma să mai crească

miercuri, 14 martie 2018, 13:33
1 MIN
 Suv-urile ocupă segmentul premium. Piața acestora ar urma să mai crească

Orientarea producătorilor auto premium către zona SUV nu e ceva nou, fiind vorba de un segment în revenire de formă în ultimii patru ani.

Jaguar Land Rover, companie deţinută de indienii de la Tata Motors, a prezentat recent ultima sa propunere pentru acest segment: E-Pace. E-Pace e cel de-al treilea SUV produs de Jaguar, după F-Pace şi I-Pace. F-Pace, lansat în 2016, a devenit unul dintre cele mai de succes modele ale companiei. E-Pace, pe de altă parte, are menirea de a umple spaţiul rămas de segmentul de SUV-uri compacte.

Piaţa SUV-urilor ar urma să crească cu aproximativ 20% în următorii doi ani, iar Jaguar ar putea câştiga o cotă de piaţă semnificativă.

Jaguar Land Rover a vândut în 2017, la nivel global, peste 621.000 de maşini – un record pentru companie. Creşterea anuală a fost de 6,5%, cu un uşor minus spre finalul anului, când rezultatele pentru decembrie au arătat o creştere de doar 0,6% faţă de aceeaşi perioadă din 2016.

Privind doar brandul Jaguar, numărul maşinilor vândute s-a ridicat la 178.601, înregistrând un plus de 20,1% faţă de anul 2016.

Aflați amănunte de pe businessmagazin.ro.

Comentarii