Talibanii au anunţat că au preluat controlul ”total” în Valea Panjshir

luni, 06 septembrie 2021, 07:51
1 MIN
 Talibanii au anunţat că au preluat controlul ”total” în Valea Panjshir

Talibanii au anunţat luni că au preluat controlul ''total'' în Valea Panjshir, unde s-a organizat rezistenţa împotriva lor de când au preluat puterea în Afganistan, la jumătatea lunii august.

"Odată cu această victorie, ţara noastră este de acum complet scăpată de criza războiului", a declarat, într-un comunicat, principalul purtător de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid.

Anterior, forţele de opoziţie afgane din Valea Panjshir ceruseră într-un comunicat încetarea focului după informaţii privind pierderile grele înregistrate în luptele din weekend.

Frontul Naţional de Rezistenţă din Afganistan (FNR) a afirmat în noaptea de duminică spre luni că ''le-a propus talibanilor să-şi înceteze operaţiunile militare în Panjshir… şi să-şi retragă forţele. În schimb, vom cere trupelor noastre să se abţină de la orice acţiune militară''.

Liderul forţelor de opoziţie afgane din valea Panjshir, Ahmad Massoud, a salutat duminică propunerile consiliului înţelepţilor religioşi (Ulema) privind o soluţie negociată cu talibanii pentru a se pune capăt luptelor.

Talibanii au anunţat că au intrat în capitala provinciei Panjshir, după ce preluaseră controlul asupra districtelor din jur.

Aflați amănunte de pe agerpres.ro.

Comentarii