Tânărul care a avariat 15 mașini de la Lețcani la Iași fără a fi băut va fi dus la Socola

luni, 06 septembrie 2021, 09:07
1 MIN
 Tânărul care a avariat 15 mașini de la Lețcani la Iași fără a fi băut va fi dus la Socola

Tânărul din Botoșani, care la începutul lunii iunie a avariat mai multe mașini pe drumul dintre Lețcani și municipiul Iași, ar putea fi internat în spital, la cererea anchetatorilor. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au formulat o cerere în instanță în cursul zilei de vineri, 3 septembrie, iar magistrații urmează să se pronunțe.

Internarea medicală provizorie este prevăzută în Codul penal și constituie în fapt o măsură preventivă. În acest cadru, anchetatorii pot cere realizarea unei expertize medico-legală psihiatrică, care să stabilească dacă faptele au fost comise cu discernământ. Dacă după dispunerea măsurii s-a produs însănătoșirea ori a intervenit o ameliorare a stării sale de sănătate care înlătură starea de pericol, judecătorul de drepturi și libertăți dispune efectuarea unei noi expertize medico-legale psihiatrice în vederea ridicării măsurii aplicate.

Măsura nu este întâmplătoare întrucât, după evenimentele petrecute pe 1 iunie, tânărul a fost testat pentru a se vedea dacă era sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor, ori analizele efectuate atunci au arătat că acesta nu consumase nicio substanță interzisă. Prin urmare, anchetatorii au luat încă de atunci în calcul posibilitatea ca botoșăneanul să fi trecut printr-un episod de delir, care putea fi începutul unei afecțiuni de natură psihică, și au solicitat un punct de vedere din partea specialiștilor de la Institutul de Psihiatrie „Socola”, conform monitorulbt.ro.

Amănunte despre caz aflați din acest text: „Drogatul“ de la Gară: o poveste tristă, un accident revoltător – AICI.

Comentarii