Tăriceanu, după consultări: Nu ne interesează intrarea în guvernul care se formează

vineri, 11 octombrie 2019, 13:51
2 MIN
 Tăriceanu, după consultări: Nu ne interesează intrarea în guvernul care se formează

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE România, a transmis presei ce mesaje i-a transmis președintelui Klaus Iohannis la consultările de la Cotroceni.

Redăm principalele mesaje ale lui Călin Popescu Tăriceanu:

"În urma consultarior cu președintele României, ne-am expus punctul de vedere, despre configuratia viitorului guvern și alegerile anticipate.

Ne-am expus punctul de vedere, în sinteză este vorba de acordarea sprijinului unui guvern inițiat de PNL.

Mi se pare că această formulă este mai potrivită într-o compoziție bazată pe PNL, noi nu intenționăm să facem partre dintr-o formulă viitoare și totodată vom avea niște condiții pentru acordarea acestui sprijin.

Nu este un cec în alb pe care îl dăm noului guvern și putem să spunem și lucrurile cu care vom fi de acord și cu care nu vom fi de acord.

Criza politică în care am intrat ieri trebuie să fie cât mai scurtă. Din acest motiv, alegerile anticipate nu reprezintă o soluție fezabilă, un proces de durată și extrem de greoi. Așa a fost făcută Constituția.

Există zvonuri lansate în spațiul public și nu vom fi de acord cu nicio măsură care să vizeze tăieri de pensii, reduceri de pensii sau salarii.

Acest lucru presupune intrarea în pâine a noului Guvern cât mai rapid. Dacă am merge pe alegeri anticipate aceste lucruri nu vor fi tratate cu seriozitate.

Am convingerea categorică că președintele va desemna un prim-ministru dintr-o coaliție care va face majoritatea. Nu ne interesează intrarea în guvernul care se formează.

Optăm pentru o formulă de guvern monocolor. Rolul președintelui este să vadă cine ar putea să formeze o majoritate, mai departe rolul presedintelui se încheie și apare premierul care își va alege o majoritate".

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii