Tăriceanu i-a scris lui Dăncilă ca să o certe din cauza ultimelor mutări politice

miercuri, 11 septembrie 2019, 20:12
2 MIN
 Tăriceanu i-a scris lui Dăncilă ca să o certe din cauza ultimelor mutări politice

Călin Popescu Tăriceanu i-a transmis o scrisoare premierului Viorica Dăncilă în care i-a spus că toate manevrele pe care le face sunt „încercări disperate de salvare personală şi de a prelungi agonia Guvernului pe care îl conduceţi”.

Redăm integral scrisoarea trimisă de Călin Popescu Tăriceanu şefului Executivului: „Stimată doamnă Prim-ministru Viorica Dăncilă, Am văzut în spaţiul public anunţul potrivit căruia aţi nominalizat pentru portofoliile ministeriale rămase vacante trei persoane despre care afirmaţi că sunt membri ALDE.

Pe această cale vă aduc la cunoştinţă decizia Delegaţiei Permanente a ALDE din data de 26 august în care s-au votat, cu majoritate covârşitoare (83 voturi pentru şi 2 abţineri), denunţarea protocolului cu PSD şi retragerea din coaliţia de guvernare. Aceste deciii vă aduc în situaţia de a lua act de schimbarea componenţei politice a Guvernului şi obligaţia de a vă prezenta în faţa Parlamentului pentru un vot de încredere.

De asemenea, în şedinţa din 3 septembrie, Biroul Politic Central al ALDE a luat hotărârea de a exclude orice membru care acceptă o desemnare din partea altui partid într-o funcţie publică fără acordul organismelor statutare. Prin urmare, persoanele care au acceptat nominalizările pentru funcţiile de miniţtri sunt decăzuţi din calitatea de membru ALDE cu efect imediat.

Constat cu regret că toate aceste manevre repreizntă încercări disperate de salvare personală şi de a prelungi agonia Guvernului pe care îl conduceţi”. Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, că va propune membri ALDE pentru portofoliile de miniştri vacante, respectiv Graţiela Gavrilescu la Ministerul Mediului, Ion Cupă la Ministerul Energiei şi Ştefan-Alexandru Băişanu, ca ministru pentru Relaţia cu Parlamentul. Propunerile vor fi trimise miercuri preşedintelui Klaus Iohannis.

 

Comentarii