De Sănătate

Punem punctul pe știi

Telemedicina ar putea fi reglementată pentru 49 de specialităţi medicale

luni, 08 februarie 2021, 02:57
1 MIN
 Telemedicina ar putea fi reglementată pentru 49 de specialităţi medicale

Ministerul Sănătăţii a scos în dezbatere publică o serie de noi reglementări cu privire la serviciile de telemedicină din România, intenţionând să stabilească şi lista de specialităţi pentru care pot fi acordate astfel de servicii de telemedicină.

Proiectul de hotărâre de guvern prevede un număr total de 49 de specialităţi în care pot fi acordate servicii de medicină la distanţă: de la anatomie patologică, alergologie, boli infecţioase, cardiologie sau chirurgie generală, până la medicină internă, medicina muncii, medicina de familie, dar şi nefrologie, neonatologie sau psihologie şi psihoterapie.

Practic, sunt acoperite în mare parte specialităţile care necesită consultaţii de la distanţă, dar pentru care nu este necesară decât în anumite circumstanţe prezenţa fizică a pacientului într-un cabinet medical.

În nota de fundamentare a proiectului se precizează că măsurile sunt luate pentru a preveni îmbolnăvirea populaţiei, dar şi pentru a îmbunătăţi sau menţine starea de sănătate a pacienţilor.

Autorităţile cred că serviciul de telemedicină va deveni de bază la nivel mondial în contextul pandemic actual. Serviciile de telemedicină se caracterizează în documentul citat prin posibilitatea de a transmite imediat informaţii între profesionişti din domeniul sănătăţii şi pacienţi.

Comentarii